Teknoloji Fakültesi Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğünün Antalya Temasları

17 Nisan 2014 16:15

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Elemanları ve Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğü, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı İşyeri Eğitimi protokolleri imzalamak amacıyla Antalya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürü İlhan Metin’in makamında bir toplantı gerçekleştirildi. Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Aydoğan, Teknoloji Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin uygulama yönü güçlü mühendisler yetiştirebilmek amacıyla, yaz stajı uygulamasına ek olarak bir yarıyıl (7. veya 8. yarıyılda) sektöründe lider, örnek,  yönlendirici, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş işletmelerde “İşyeri Eğitimi” adı altında müfredatı planlanmış bir program ile uygulamalı bir eğitim aldıklarını söyledi. Ayrıca İşyeri eğitiminin, öğrencilerin mezun olmadan sektörü, yapacakları işleri ve iş ortamlarını tanımalarına olanak sağlayacağını, uzmanlaşacakları alanlara karar vermelerinde yardımcı olacağını vurgulayan Aydoğan, geçen dönem uygulamayı başarı ile tamamlayan öğrencilerimizin %90’ının uygulama yaptıkları firmalardan iş teklifi aldıklarını ve bu modelin bir nevi intern mühendislik olduğunu kaydetti.

AOSB Bölge Müdürü İlhan Metin de işyeri eğitiminin ihtiyaç duyulan bir model olduğunu, teknoloji fakülteleri mühendis adaylarının piyasadaki nitelikli mühendis ihtiyacını karşılayarak uzun vadede bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına duyduğu inancı dile getirerek AOSB’de uygulanabilmesi için ilgili girişimleri, organizasyonları ve gerekli destekleri sağlayacaklarını belirtti.

Ziyarette son olarak Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ) yetkilileri ile temaslarda bulunuldu. İşyeri Eğitimi modeli kendilerine tanıtıldıktan sonra ASBAŞ Teknik İşleri Müdürü Murat Ölmez ve Elektrik Şefi Necat Atçakarlar, ASBAŞ’ın imkanları ve Serbest Bölgedeki firma profilleri hakkında bilgiler verdi ve işyeri eğitiminin uygulanması için doğru adrese gelindiğini, ASBAŞ olarak bu modelin Serbest Bölge’de uygulanabilmesi için gerekli temasların sağlanması adına yardımcı olacaklarını söylediler.

 

 

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...