Türkmen Ressamların gözüyle Isparta

17 Nisan 2014 16:25

22 Nisan’a kadar açık kalacak olan sergi, Isparta’nın güzelliklerini farklı bir çerçeveden ele alıyor.

2009 yılında geldikleri Isparta’yı resimlerle anlatan 4 Türkmen Ressam’ın eserleri dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü altında bulunan Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışı; İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve Belediye Kültür Müdürü İrfan Veli Kayacan gerçekleştirdi.

100’E YAKIN ESER BULUNUYOR

Sergi hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç, “Sergilenen 100’e yakın eser arasında yağlı boya resimleri bulunmaktadır. Türkmenistan’dan 4 ressam getirdik. Türkmen ressamlar 2009 yılında ilimizin önemli yerlerini gezdiler. Isparta gülümüz ve gölümüz gibi marka değerlerimizi 4 ressam 1 hafta boyunca fotoğrafladılar. Bazen de karakalemlerle buraları resmettiler. 2009 yılında kendi ülkelerinde Aşkabat’ta atölyelerde 6 ay boyunca 43 adet eser yaptılar. 43 eser 2009 yılında Kasım ayında Türkmenistan Aşkabat Büyük Elçilimizde sergilendi. Daha sonra Kasım ayının sonunda da ilimizde sergilendi.

RESİMLER SATIN ALINDI

Bu resimleri biz satın aldık. Türkmenistan ressamlarının fırçalarından elde edilen bu resimleri, Isparta Güzel Sanatlar Sergi Salonumuzda sergilemek amacıyla satın alarak koleksiyonlarımız arasına kattık. Aynı zamanda Turizm ve Kültür Bakanlığı bu eserleri katalog olarak yayınladı. Sergi çalışmaları arasında daha önceki yıllarda Davraz Kayak Merkezi’ni tanıtmak için bir afiş yarışması yapmıştık. Bu sergide bu afişlerde yer almaktadır. Bunun yanı sıra 2012’de burada bir fotoğraf yarışması düzenledik. 184 eser bu yarışmaya katılmıştı. Buradaki fotoğraflarda bu sergide tekrar sanatseverlere sunuldu. Sergi fotoğraf, afiş ve resim olmak üzere 22 Nisan’a kadar burada sergilenecek” dedi.

“SERGİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ BİR YABANCININ GÖZÜNDEN ISPARTA’NIN ANLATILMASI”

Öte yandan bu serginin en önemli özelliğinin Isparta’nın muhteşem coğrafyası, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yabancı gözler ile fotoğrafçılar tarafından eserler olarak ortaya konulması olduğunu belirten Kılıç, “Fotoğraflarımızda gece görüntüleri de var. Bakıldığı zaman burası Isparta mı? dedirtecek eserler bulunuyor. Halkımızı sergiyi görmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...