BAKA 59 Girişimciyi daha iş hayatına hazırladı

18 Nisan 2014 16:30

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), KOSGEB işbirliğinde Kumluca ve Korkuteli’de uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde 59 yeni girişimciyi iş hayatına hazırladı. Girişimci adaylarına başarı belgelerini BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım AKGÜN, Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Cihangir İLERİ, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkan Yardımcısı Ahmet ÇETİN ve Genel Sekreteri Mesut BAKAR ile Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet ÇOBANOĞLU verdi.

BAKA, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde başlattığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni Şubat ve Mart aylarında Kumluca ile Korkuteli’de gerçekleştirdi. Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimini başarıyla bitirenler için Antalya Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi. Açılış konuşmasında BAKA ve KOSGEB’e eğitim ile destekleri için teşekkür eden KUTSO Genel Sekreter Mesut BAKAR, Kumluca’da eğitimler sayesinde yeni işyeri açılışlarıyla istihdamda artış olacağını vurguladı. Mesut BAKAR, girişimcilik eğitimlerinin önümüzdeki dönemde Kaş ve Kumluca’da yapılması konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

EĞİTİMLE BİLGİLİ, BİLİNÇLİ, MOTİVASYON VE MORALİ YÜKSEK GİRİŞİMCİLER

KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım AKGÜN ise, girişim ve girişimciliğinin ekonomi için büyük önem taşıdığını, eğitimin girişimci adaylarını bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik olduğunu söyledi. Kamu kurumları ve kuruluşlarıyla eğitimler düzenlediklerini, işbirliği yapılan önemli kurumlardan birinin de BAKA olduğunu vurgulayan Kazım AKGÜN, “Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sağlıklı işletmeler için önemli. Eğitimle bilgilendirilmiş ve bilinçlendirilmiş girişimcilerin kurdukları işletmelerin kapanma oranları çok düşüyor ve bunun yanısıra işletmelerin devlet desteği almasıyla sağlıklı yürümesi daha mümkün oluyor” dedi.

BAKA Genel Sekreter Tuncay ENGİN de, KOSGEB işbirliğiyle BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimlerini Antalya, Burdur, Isparta’da da sürdürüldüğünü hatırlattı. BAKA’nın Antalya ile ilçelerinde 17 girişimcilik eğitimi gerçekleştirerek 485 adayın iş hayatına hazırlandığını belirten Tuncay ENGİN, sözlerini şöyle tamamladı: “Sürekli işyeri açmak için girişimlerini sürdürüyor. İş planı yaparak KOSGEB’e başvurarak 100 bin TL’ye kadar destek alabiliyor girişimcilerimiz. 30 bin TL’si hibe 70 bin TL’si de 4 yıl vadeli sıfır faizli kredi desteği veriliyor. Fabrikalara doğru gelişen girişimler görmek istiyoruz. Büyük yatırımlar ilk başlangıçla başlar. Moralinizi yüksek tutun büyük işletmeler kuracağınıza inanıyoruz, çok güzel şeyler olacak.”

Konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları verildi. 70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 60’ı kadınlarda da yüzde 70’ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği olarak sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor. 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...