Direkt Uçuşlar Öncesinde Sürdürülebilirlik Çalışmaları

18 Nisan 2014 16:31

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), her çalışmasında olduğu gibi sektörün aktörleriyle hareket ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia’nın desteğiyle gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) fam-trip (tanıtım turu) programı tamamlandı. Seyahat acenteleri yetkilileri ile medya mensuplarından oluşan BAE heyeti, Antalya’daki şelaleler, doğal güzellikleri yerinde gördü ve Belek ile Kundu bölgelerindeki villa konsepti bulunan otellerde de incelemede bulundu. Konuk heyet, Körfez pazarı ile yakın çalışmalarda bulunan Antalyalı seyahat acentesi yetkilileri ile programın son günü gerçekleştirdikleri umut verici olarak nitelendirdikleri ikili görüşmelerde direkt uçuş kararının alınması sonrasında önemli bağlantılar kurduklarını ifade etti.

Antalya’ya harcama alışkanlıkları yüksek nitelikli turist çekmek ve kaynak ülkeleri çeşitlendirmeyi hedefleyen BAKA, sektörün aktörleriyle hareket ederek başardığı 29 Temmuz’da başlayacak Sharjah-Antalya direkt uçuş seferlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürüyor.

BAE havayolu firması Air Arabia’nın doğrudan Antalya uçuş kararı almasını sağlayan BAKA, Katar Doha, Kuveyt ile Birleşik Arap Emirliği (BAE) Dubai, Abu Dhabi ve Sharjah şehirlerinde başarıyla yapılan Körfez Ülkeleri Road Show (Tanıtım Günleri) Programı sonrasında ilk fam-trip (tanıtım turu) programını gerçekleştirdi. BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia’nın destekleri, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Mardan Palace Hotel, Kesit Tur, Şelale ile Derwish restoranların katkılarıyla BAE fam-trip (tanıtım turu) düzenledi.

Yüksek cirolara sahip 7 seyahat acentesi yetkilisi ile 2 editörden oluşan BAE heyeti, ülkelerinden Air Arabia’nın direkt uçuşlarının başlamasıyla 3.5 saatte gelebilecekleri Antalya’ya İstanbul aktarmalı yaklaşık 8 saat gelebildi. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin ÖZTÜRK’ün kabul edip bilgiler verdiği BAE heyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile BAKA uzmanlarının eşliğinde 3 günlük programda Antalya’nın doğal güzellikleri ile turizm değerlerini yerinde gördü.

YERİNDE BİLGİLENME VE İNCELEME

BAE heyeti, tanıtım turu boyunca Düden, Manavgat ve Ulupınar şelaleleri, teleferikle Tahtalı Dağı zirvesi, Antalya Aquarium ile turistik bölgeleri gezdi. Tahtalı zirvesinde kar, Ulupınar’da Şelale Restoran’da da suyun üstündeki oturma yerlerinde balık keyfi yaşayıp hayvanat bahçesinde deve güreşi de izleyen BAE heyeti, Manavgat Şelalesi’ni de gezdi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman BULGURLU ile MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BOZTAŞ Manavgat ve bölge turizmi konusunda bilgi verdi.

Konuk seyahat acentesi yetkilileri ile basın mensuplarından oluşan heyet, misafiri oldukları Mardan Palace Hotel ile Belek ve Kundu bölgelerinde Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği villa konseptleri bulunan otellerin tesisleri ile odalarını gezdi ve incelemede bulundu.

Her gittikleri yerde müşterileri, yakınları ve çevreleriyle paylaşmak amacıyla bol bol fotoğraf çeken BAE seyahat acentesi yetkilileri, programın son günü Düden Park Derwish Restoran’ın ev sahipliğinde Arap pazarı ile yakın çalışmalarda bulunan Antalyalı seyahat acentesi yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İkili görüşmelere katılan Antalyalı firmalar, direkt uçuşların başlamasının ardından yoğun talep almayı bekleyen BAE heyet üyelerinin müşterilerine sunmak için istediği konaklama ve diğer bilgileri paylaştıklarını, önemli bağlantılar kurduklarını belirterek görüşmelerin umut verici olduğunu söyledi.

Antalya’ya aktarmasız uçuşların 29 Temmuz’da başlayacak olmasının müşterilerini yönlendirmek için çok önemli olduğunu vurgulayan BAE seyahat acetesı yetkilileri, unutamayacakları güzellikler gördüklerini söylerken, BAKA ekibi ile organizasyonun başarıyla gerçekleşmesi için katkıda bulunan kuruluşlara teşekkür etti. Konuk heyet üyeleri, organizasyonun gelecek için çok yararlı olduğunu, misafirperverliğin ve bölgenin güzelliklerinin çok etkileyici olduğunu, Antalya ile Batı Akdeniz hakkında doğa, ilkim ve Türk insanının misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirterek, müşterilerine öncelikle bölgeyi ziyaret etmelerini tavsiye edeceklerini söyledi. 3 günlük programın ardından tur operatörleri, tekrar görüşebilmek dilekleriyle İstanbul aktarmalı Air Arabia ile ülkelerine dönmek üzere ayrıldı.

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...