“ADIM Fizik Günleri” Başladı

18 Nisan 2014 16:31

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, ADIM Konsorsiyumu kapsamında 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde başlayan “ADIM Fizik Günleri”nin üçüncüsüne ev sahipliği yapıyor.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, üniversitemizi sosyal, kültürel ve bilimsel yönleriyle tanıtmak amacıyla Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Fizik bölümlerinin sorunlarının tartışılacağı ve bilimsel çalışmaların paylaşılacağı etkinliğin açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı ve SDÜ FEF Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Dikmen yaptı. Dikmen, birbirine coğrafi ve kuruluş tarihi olarak yakınlığı olan, ortak sorunlara ortak çözüm arayan üniversiteler tarafından yürütülen işbirliği programı çerçevesinde, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma - geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçlayan ADIM Konsorsiyumu hakkında bilgi verdi ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özek de temel bilimlerde bazı sıkıntıların yaşandığını ifade ederek fizik bölümlerinin sorunlarının tartışılacağı ve bilimsel çalışmaların paylaşılacağı çalıştayın yararlı olmasını diledi ve katılımcılara teşekkür etti.

“ADIM Fizik Günleri”ne ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kökce şunları kaydetti: “Küreselleşen dünyada bireysel girişimlerden ziyade ekip çalışmaları başarıyı getirir. Bu ekip çalışmalarına imkan tanıyacak; ülkemizin kalkınmasına destek sağlayacak en güzel girişimlerden biri de ADIM üniversiteleri birliği projesidir. Hem ilmi anlamda yeniliklerden haberdar olma hem de fen bilimlerinin geleceği konusunda fikir alış verişinde bulunma imkanı sağlayacak bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Dört üniversitenin bir araya gelerek kurduğu ADIM üniversiteleri birliğinin günümüzde ondört üniversiteden oluşan bir konsorsiyum haline geldiğini belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, 21. yüzyılın rekabetin yoğun olduğu bir çağ olduğunun altını çizerek “Rekabet, sadece kıyaslayan bir mücadeleyi gerektirmez, işbirliğini de beraberinde getirir. Birlikler arasındaki rekabet güzel sonuçları ortaya çıkaracaktır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çağrılı konuşmalara geçildi. Bu bölümde, University of Tsukuba, Tsukuba, Japan Prof. Dr. Hidemi Shigekawa  "Laser-combined STM for probing ultrafast carrier dynamics and its applications", Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun "Deneysel Nükleer Fizik Çalışma ve Uygulamalarına Akdeniz Üniversitesi'nin Katkıları: Ülkemizin İlk Fotonükleer Reaksiyon ve Fotofizyon Sonuçları", İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Özyüzer "Terahertz Dalga Kaynağı: Süperiletkenlerde Özgün Josephson Eklemleri", Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Aktaş da "FMR Characterization of Interlayer Exchange Coupled Magnetic Multilayers" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...