Şubat’ta da nefes alamadık!

18 Nisan 2014 16:42

Ocak ayı partiküler madde kirliliği açısından havası en kirli 2. il olan Isparta, Şubat ayında da havası en kalitesiz iller arasında 4. sırada yer aldı.

Isparta'da ocak ayından sonra Şubat ayında da partiküler kirlilik kendini gösterdi. Elde edilen raporlara göre Ocak ayında partiküler kirlilik açısından 2. sırada yer alan Isparta, Şubat ayında da havası en kalitesiz iller sıralamasında 4. sırada yer aldı.

14 GÜN AŞILDI

 2014 Yılı Şubat Ayında PM10 ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Iğdır, İzmir (Güzelyalı), Düzce, Isparta, Bolu, Afyon, Sakarya, Manisa,  Zonguldak ve Hatay oldu. İlimizde partiküler madde kirliliği ortalaması 131,48 µg/m3 olarak ölçüldü. Isparta'da 24 saatlik limit değer baz alınarak incelendiğinde, PM10 ortalamalarında uyarı eşiği olan 100 µg/m3 seviyesi şubatta 14 gün boyunca aşıldı.  Şubat Ayında PM10 ortalamalarının en düşük bulunduğu hava kalitesi izleme  istasyonları sırasıyla Çanakkale, Tunceli, Sivas, Adana (Doğankent), Adana (Çatalan) oldu.

Kabonidoksitin neden olduğu kirlilik ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar sırasıyla Muğla 2 (Yatağan), Trabzon 1, Bitlis, Afyon, Karabük, Yozgat, Edirne, Van, Sivas ve İçel oldu.

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...