“Anne adayları sağlıklı süreç izleyecek”

1 Ekim 2012 18:16

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, geçen hafta uygulamaya koydukları ‘Doğum Koçu’ projesiyle Isparta’daki anne adayları için büyük bir fırsat olduğunu belirterek; “Annelerin hamilelik süreçleri en iyi şekilde izlenecek ve sağlıklı doğum için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında anneye fiziksel, duygusal ve psikolojik destek verilmesi amacıyla 'Doğum Koçu' projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, doğum koçlarının anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci yaşanmasına ve doğuma bilinçli hazırlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

'Doğum Koçu'nun anne adayına annelik desteği vereceğine değinen Dr. Kişioğlu, "Böylece anne doğum öncesi ve doğum sırasında ve sonrasında bedenine, aklına, kendine ve bebeğine güven duyar. Eğitim almış bu kişiler doğumun fizyolojisini ve annenin duygusal ihtiyaçlarını iyi bilen kişiler. Anneyi doğuma duygusal ve fiziksel olarak hazırlayarak, doğumun doğal ve rahat geçmesini sağlayacaklar" diye konuştu.

Doğum koçunun varlığı ile annelerin stresinin azalacağını vurgulayan Dr. Kişioğlu, "Doğum koçu çiftin merak ettiği sorulara cevap verir. Babanın da doğumda yerini almasını sağlar. Doğum koçları anne adayı ile birlikte nefes teknikleri ve egzersizler yaparak hazırlık yapar. Burada temel amaç doğumun sorunsuz geçmesini sağlamak" dedi. Dr. Kişioğlu, her anne adayının doğum koçu ile doğuma girebileceğini söyledi.Doğum koçunun varlığı ile annelerin stresinin azalacağını vurgulayan Dr. Kişioğlu, "Doğum koçu çiftin merak ettiği sorulara cevap verir. Babanın da doğumda yerini almasını sağlar. Doğum koçları anne adayı ile birlikte nefes teknikleri ve egzersizler yaparak hazırlık yapar. Burada temel amaç doğumun sorunsuz geçmesini sağlamak" dedi. Dr. Kişioğlu, her anne adayının doğum koçu ile doğuma girebileceğini söyledi.

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...