Gönen MYO´da Köy Enstitülerinin 74. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

19 Nisan 2014 11:13

Köy Enstitülerinin 74. Kuruluş yıldönümü Süleyman Demirel Üniversitesi Köy Enstitüleri Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

Gönen Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin tarafından sunulan “Neva Doğaçlamalar” temalı çeng dinletisiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, köy enstitülerinin çok değerli olduğunu ifade ederek “Köy enstitüleri, modern Türkiye’yi inşa edeceğimiz bir dönemde karanlığı yırtan güneş olmuştur. Enstitülerimiz merdivenin ilk basamağı gibidir, yükselmek için merdivenin ilk basamağı olmazsa diğer basamakları da olmaz.” dedi.

Gönen MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler ise Türkiye’ye özgü bir eğitim projesi olan Köy Enstitülerinin ilkokul öğretmeni yetiştirmek amacıyla 17 Nisan 1940 yılında açıldığını dile getirerek “Köy Enstitüleri, eğitim alanındaki en özgün ve en çok ses getiren bir eğitim uygulaması olarak bize bırakılan mirastır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Köy Enstitüleri Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Müdür Vekili Araştırma Görevlisi Kamile Çetin “Edebiyatımız Açısından Köy Enstitüleri” konulu bir sunum yaptı.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahit Tane’nin oturum başkanlığında gerçekleştirilen; Gönen Köy Enstitüsü Mezunu Emekli Öğretmen Ramazan Kayacan ve Hüseyin Akbaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta da köy enstitülerinin önemine değinildi.

Etkinlik kapsamında Gönen MYO Moda Tasarımı Programı tarafından hazırlanan defile ve Geleneksel El Sanatları Programı tarafından hazırlanan sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...