ITSO’dan Amerikalılara Isparta’da yatırım çağrısı

1 Ekim 2012 18:17

SDÜ ve Isparta Sanayici  İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak ilimize gelen Florida Eyaleti Senatörleri; Anizere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rafael Calleja ve Amerikan Dışişleri Bakanlığına bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida Başkanı Max Steward’dan oluşan Amarikalı heyet ITSO’yu ziyaret etti. Amerikalı heyete ITSO’yu ziyaretlerinde  Türk Amerikan Ticaret Odası Florida Direktörü Fatih Beyhan’ın ile SDÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu eşlik etti.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkanı Bedri Ayhan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili kısa bir sunum yaptı. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Amerikalı heyete Isparta’nın ticaret hacminden ve yapılabilecek işbirliği olanaklarından söz etti. Isparta’nın yatırım ortaklığına açık bir şehir olduğunu anlatan ITSO Başkanı Kaçıkoç, ilin genel durumu hakkında da bilgiler verdi.

ITSO Başkanı Kaçıkoç, Amerikalı heyete, güneş enerji panelleri yatırımlarıyla ilgili işbirliği yapılabileceğini anlatarak, “ Türkiye’nin en iyi güneş alan bölgesi burası, Isparta olarak  yeni yeni güneş enerjisinden elektrik üretimi başlandı. Devlet’te destekliyor. Dışarıdaki yatırımcıya da yeni yeni açıldı. Buraya İngiltere’den firmalar geldi, Almanya’dan geldiler. Bizim istediğimiz bu bölgeye ruhsat alınmak kaydı ile yatırımcı gelebilir, ikincisi ise iç yatırımcı ile ortak güneş paneli üretebilirler. Burada  güneş enerji panellerini üretebilirsek, devlet daha fazla destek veriyor yani Türklerin alacağı destek daha fazla oluyor. Panel yatırımını bu bölgeye getirirsek, rekabet edebilirsek önümüz açık. Biz işbirliğine hazırız.”dedi. 

Ardından ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan’da “Biz yabancı yatırımcılarla ortaklığa hazırız. Yeter ki ilimizde yatırım yapılsın, istihdam sağlansın, gerek Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerekse işadamları olarak biz gereken desteği vereceğimize söz veriyoruz. Yani ortaklığa hazırız.  Arsası binası hazır. Yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Ispartalı işadamlarımız her zaman yeniliğe açık ve hazırdır. “diye konuştu.

Amerikalı senatörler ise, Türkiye ile işbirliği yapabileceklerini belirterek, “  Türkiye ile de çalışmak isteriz. Yeni bir sektör yeni bir iş yapabiliriz. Biz ortaklık kurmak amacıyla buradayız.  Gerekirse Florida’nın Valisini getiririz işadamlarını getiririz. Yani biz sonuç itibariyle Türklerle iş yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.”dediler.

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...