Stresten uzak kalmaları için eğitim veriliyor

19 Nisan 2014 11:21

IMKB Endüstri Meslek Lisesi’nin 73 öğrencisi ve 11 öğretmeni önümüzdeki günlerde Almanya, İngiltere ve Macaristan’a giderek bir dizi ziyaret ve çalışmada bulunacaklar. Avrupa’ya gitmeden önce öğrencilerin stres olmamaları ve orada katılacakları eğitimlerden azami derecede istifade etmeleri amacıyla dün okul binasında Psikolog Şule Tola tarafından eğitim semineri verildi.

IMKB Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği projesi kapsamında yurt dışına çıkıyor. Hazırladıkları proje hakkında bilgi veren proje hazırlayıcısı Bünyamin Boz ‘’Öğrencilerimizin kariyerlerinde iyi bir yer sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla bir proje hazırladık. Öğrencilerimiz yurt dışında yaklaşık 1 aylık süreyle hem yabancı dil eğitimi hem kişisel gelişimle ilgili çalışmalar yapacak. Proje kapsamında Avrupa Birliği komisyonu tarafından 168 bin 56 Avro hibe desteği aldık. Oradaki okullarda proje tabanlı çalışmalar yapacaklar. Gitmeden önce çocuklarımıza motivasyon toplantısı düzenledik. Ruhumuza Sağlık Projesi kapsamında Psikolog Şule Tola öğrencilerimize hitap edecek. 27 Nisan’da Almanya ve İngiltere’ye gidecekler yola çıkacak. Ardından da 4 Mayıs’ta Macaristan’a gidecekler yola çıkacaklar’’ dedi.

HEPİMİZ HEYECANLIYIZ

Öte yandan meslek liselerinin öneminden bahseden Okul Müdürü Birol Hansu, ‘’Eğitim politikalarında olumlu yaklaşımlarla birlikte mesleki eğitimler artmıştır. Okulumuz performansı artmaya başladı. Uluslararası hibe programıyla performansımız daha da artacaktır. Eğitim istihdam ilişkisinin sağlanması ve hayatımıza girmesi için çalışıyoruz. Reform niteliğindeki adımlarımızı atıyoruz. Hepimizin içinde bir heyecan var. 73 öğrenci ve 11 öğretmenimiz bu programa katılacak. 3 ülkeye gideceğiz’’ diye konuştu.

STRESTEN UZAK TUTMAK İÇİN EĞİTİM VERECEĞİZ

Son olarak çocukların Avrupa’da katılacakları çalışmalardan azami derecede faydalanmaları için stres eğitimi vereceklerini belirten Psikolog Şule Tola ‘’Kamu Hastaneler Birliği olarak Ruhumuza Sağlık Projesi başlattık. Genç arkadaşlarımızdan çok yoğun olan stresli olanlar bize başvuruyorlardı. Biz de stresle baş edemeyenlere yönelik böyle bir çalışma başlattık. Bu projede öğrencilerimizin içinde bulunması bizleri de çok sevindirdi. Avrupa’ya uğurlayacağımız gençlerimizi stresten uzak tutmak için eğitim vereceğiz’’ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Avrupa’ya gidecek olan 73 öğrenci ve 11 öğretmene nefes egzersizleri de dahil olmak üzere stresten uzak kalmaları için eğitim verildi.

 

 

 

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...