Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu YBEM’i ziyaret etti

21 Nisan 2014 16:24

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Sayın Orazmukhamed CHARIYEV Yaşam Boyu Eğitim Merkez Müdürü M. Fatih CEBECİ’ye makamında ziyarette bulundu.

Türkmenistan hakkında genel bilgiler veren Sayın CHARIYEV, Türkmenistan’ın hızla büyüyen bir ülke olduğunu dile getirdi, bu süreçte ülkenin eğitim ihtiyacını vurgulayan Sayın CHARIYEV, SDÜ ve YBEM’den eğitim ihtiyacının karşılanması konusunda büyük beklentilerinin olduğunu söyledi. Ayrıca Türkmenistan’da 600’ün üzerinde Türk işadamının yatırım yaptığını, kalifiye eleman açığının yaşandığını belirten CHARIYEV, bu konuda da YBEM ile iş birliği yapabileceklerini dile getirdi.

YBEM Merkez Müdürü M.Fatih CEBECİ de ziyaretten büyük onur duyduğunu belirterek Türkmenistan’da eğitim hizmeti ve kariyer eğitimlerinde bulunabileceklerini ve Türkmenistan’ı anavatan olarak kabul ettiklerini ifade etti. Merkez Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Yekta HALICI ve Öğr. Gör. Orhan ER’de merkez bünyesinde verilen  eğitimler hakkında detaylı bilgiler vererek merkezin ve üniversitenin akademik ve fiziki alt yapısıyla işbirliğine hazır olduğunu dile getirdiler.

Kısa bir süre sonra protokol için bir araya geleceklerini ifade eden YBEM Merkez Müdürü M.Fatih CEBECİ, Sayın Başkonsolos CHARIYEV’e işbirliği sürecine verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti. Karşılıklı iyi niyet temennileri ile görüşme sona erdi.

Bu haber 601 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...