Gülistanlılar Kutlu Doğum Haftası’nda Buluştu

22 Nisan 2014 16:55

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gülistan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nce mevlidi şerif ve hatim programı düzenlendi. Programın ardından 5 bin kişiye mevlit yemeği verildi.

Kutlu Doğum Haftası ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gülistan Camii avlusunda Gülistan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nce hazırlanan bir program düzenlendi. Programda ilk olarak mevlidi şerif okundu ve hatim indirildi. Ardından yaklaşık 5 bin kişilik yemek verildi.

HALK BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Gülistan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Altın, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle her yıl geleneksel hale getirilen programa bu yıl da devam ettiklerini bildirdi. Etkinliğe halkın büyük ilgi ve alaka gösterdiğini ifade eden Altın, “Herkesten Allah razı olsun” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinen Altın, “Bu hafta bizlerin birlik ve beraberliği açısından oldukça önemli. Çünkü Peygamber Efendimizi hatimlerle anılarla anıyoruz. Gülistan halkı da buna katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Mahalle Muhtarı Zafer Uzun da, bu tür etkinliklere Gülistan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile beraber devam edeceklerini söyledi.

AMACIMIZ PEYGAMBER EFENDİMİZİ DAHA İYİ ANLATMAK

Gülistan Camii İmamı Abdullah Selçuk ise, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mevlit yemeğinin verilebilmesi için yardımları cemaatimizden topluyoruz. Bunu cemaatimize vaaz ve hutbelerimizde işliyoruz. Bu yıl camimizde 41 hatim okundu.

Ayrıca cemaat tarafından camimizde 1 milyonun üzerinde salavat getirildi. 100 dolayında Yasin-i Şerif okundu, 500 bin civarında Kelime-i Tevhid okundu. Bizler Peygamberimizi daha iyi nasıl tanıtırız amacındayız. İnşallah bundan sonra da gayemiz bu şekilde devam eder” dedi.

 

 

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...