Eğirdir Dünya Çocuklarını karşıladı

22 Nisan 2014 16:56

Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uluslar arası Çocuk Şenliği kapsamında Eğirdir’e gelen  5 ülkeden 177 öğrenci ile tanışma ve kaynaşma programı düzenlendi.

Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen programa Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın, Şube Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Tanışma toplantısında  Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova Ülkelerini temsil etmek için seçilen ikişer öğrenciye Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın tarafından hediyeler verilirken, Öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tanışma programı sonlandı.

BAŞKAN ŞENGÖL’DEN DÜNYA ÇOCUKLARINA CUMHURİYET ALTINI

Programda ayrıca Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından Cumhuriyet altını ve Isparta’yı temsil eden Gül Ürünleri hediye edildi.

23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali’nin bu yıl ikincisi 21- 23 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunulması amaçlanıyor.  2. Ulusal Eğirdir Çocuk Şenlikleri bugün saat: 14:00’te Eğirdir Kapalı Spor Salonu'nda Geleneksel Türk Çocuk Oyunları’nın gösterimi ile start alacak. 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...