“Burayı bize verin otopark yapalım”

22 Nisan 2014 17:16

Yıllardır atıl vaziyette bekledikten sonra yıkılan ve son olarak da geçici olarak yeşil alan oluşturulan eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alanda Belediye ile Valilik ortak bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Vahdettin Özkan ile geçtiğimiz gün bu konuyu konuştuklarını ve alanın otopark projesine dahil edileceğini bildirdi.

Geçici olarak yeşil alan yapılan eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alanın ne olacağı konusu seçimlerin araya girmesiyle rafa kaldırılmıştı. Belediye ve İl Genel Meclisi yönetimlerinin şekillenmesiyle şimdi o dosya yeniden açılıyor. O arazinin hemen bitişiğinde yeraltı otopark projesi hazırlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, o projeye entegre olarak, daha önce de olduğu gibi Özel İdare sahasına da otopark projesi uygulanması için buranın belediyeye verilmesini bir kez daha talep etti.

“BU ALANLA OTOPARK SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZERİZ”

Gazetemize açıklamada bulunan Başkan Günaydın, otopark sorununu çözecek projeler hakkında iki gün önce Vali Vahdettin Özkan ile görüştüklerini söyledi. Bu kapsamda hem Valilik hem Belediye bünyesinde, bir komisyon oluşturulduğunu ve Vali Özkan’ın bir yardımcısını bu konuda görevlendirdiğini belirten Başkan Günaydın, “Valilik de komisyon kuracak. İki komisyon otopark için çözüm arayacak. Ben Sağlık Müdürlüğü'nün arka tarafında yeraltı otopark için inşaata başlıyorum. Anıtlar Kurulu'nda küçük bir mevzu vardı o sorunu da aştık. Şimdi ihaleye çıkıyoruz. Artık bir engelim kalmadı. Bugün yarın netleşmiş olacak. Yeni İl Genel Meclisi de ortaya çıktı. En geç 1 ay içinde netleşecek. İl Özel İdare sahasını verirlerse otopark yapacağız. Hangi şartlarda verirlerse yardımcı olacağız. Bizim otopark projemiz şu anda başladı. 113. Caddenin arka tarafından yerler alıyoruz. İstimlâk ediyoruz. 5-6 aya kadar ITKM ‘de 1800 araçlık otopark devreye girecek” dedi.

OKUL BAHÇELERİNİN

ALTI OTOPARK OLACAK

Öte yandan kurulacak olan komisyonun tüm merkezdeki otopark projeleri ile ilgili çalışacağını bildiren Başkan Günaydın, “6 Mart Caddesindeki okullar bölgesinin sahasının altına da otopark olarak değerlendireceğiz. Üstünü de yeşillendirip teslim edeceğiz. Yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Valimize çizdiğim projeleri takdim ettik. Kendisi çok olumlu yaklaştı. Türkiye'de otopark sorunu çözülmüş bir memleket yok ki. Biz bunları yaptığımızda şehrin otopark ve trafik sorunu çözülmüş olacağız. Bu Türkiye'nin 81 ilinde kangren haline gelmiş bir sorun. Biz onun içinden çıkmaya çalışacağız. Valimiz elbette bizlere destek olacaktır. Biz de sık sık onlara yer veriyoruz. Taleplerini geri çevirmiyoruz. Karşılıklı iyi niyetle bu sorun çözülecektir” diye konuştu.

ORANIN OTEL OLMAYACAĞI

ZAMAN İÇİNDE ANLAŞILDI 

Bu arada yıkılan eski İl Özel İdare binası sahasının katlı otel olamayacağının zaman içinde anlaşıldığını belirten Başkan Günaydın, “Oranın katlı otel olmayacağı algısı zaman içinde oluştu. Gerçek buydu. Kimse yapmaz artık zaten. Bu dönemde güzel şeyler olacak. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü binasının yerini Valimize söyledim. Orası depreme dayanıklı değil. Bu çizdiğimiz projede orası da var. Oranın da meydan yapılmasını teklif ettim. Komisyon bunu da değerlendirecek. Tüm bu projeler hayata geçtiğinde 6000 araç kapasiteli otopark yapmış olacağız. Toplamda ise şehir merkezinde 10 parça otopark olacak. Hedefimizin yüzde 100’üne ulaşmak istiyoruz. Bu yıl içinde pek çok otopark projesini hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.   

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...