“Basına sansür, millete sansürdür”

1 Ekim 2012 18:23

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin kongresinde 6 gazeteye akreditasyon yapmayarak kongreye alınmamasına sert tepki göstererek; “AKP, 12 Eylül’ün hesabını soruyor ama basına yaptığı sansür, 12 Eylül darbesinin bir ürünüdür. Bunu neden görmezden geliyor?” dedi. 

CHP Isparta il Bakanı Vedat Şenol, önceki gün Ankara’da yapılan AKP 4. Olağan Büyük Kongresi'ne bazı basın kuruluşlarının akredite edilmemesini sert bir dille eleştirdi. AKP’nin işine geldiğinde basının hür olduğunu söylediğini, işine gelmediğinde ise böyle engellemeler yaptığı ifade eden Başkan Şenol; “Basın özgürdür. Herkesi eleştirebilir. Biz yanlış yapıyorsak bizi de eleştirsinler. Biz bu konuda bir şey diyor muyuz?

“AKP, BASINA RESMEN SANSÜR UYGULUYOR”

Ama AKP zihniyeti maalesef basına resmen sansür uygulamaktadır. Zira, partinin Pazar günü yapılan büyük kongresine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün ve Yeniçağ gazeteleri alınmamış, bu gazeteler için akreditasyon yapılmamıştır. Bizde CHP olarak basına yapılan bu haksız uygulama karşısında AKP’nin kongresine temsilci göndermedik.

“YAPILAN OLUMSUZLUKLARI HERKES

ELEŞTİRME HAKKINA SAHİPTİR”

 Bunlar ülkede korku imparatorluğu kurmaya çalışıyorlar. Basına uygulanan bu yasak da bunun açık bir göstergesidir. AKP bu faşist davranışını ilk defa yapmıyor ki. Geçmişte buna benzer bir çok faşizan davranışları var. AKP istiyor ki, herkes bizi övsün, yaptığımız çalışmaları göklere çıkarsın. Yok böyle bir şey. Gerek basın gerek vatandaşlar beğenmedikleri hizmetleri sonuna kadar eleştirme hakkına sahiptir. Ancak, bunlar yaratmaya çalıştıkları korku imparatorluğu ile eleştirmek isteyen konuya duyarlı insanları da tehdit ediyorlar. Bu gidişle toplumda duyarlı kesim kalmayacak.

“AKP, YANDAŞ MEDYA YARATTI”

AKP hükümeti ve zihniyeti son yıllarda yandaş basın yaratmışlardır. Bir çok basın kuruluşu kendilerinin emrine girmiş durumdadır. Yandaş olmayan gerçek habercilik yapan basını ise yok etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar” dedi. 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...