“Skolyoz” ve “Hasta Terapist İlişkisi” Seminerleri Sona Erdi

23 Nisan 2014 15:41

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Kulübü tarafından “Skolyoz” ve “Hasta Terapist İlişkisi” konulu bir seminer düzenlendi.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferdi Başkurt, etkinlik programı hakkında bilgi vererek fizyoterapistler için iletişimin büyük önem taşıdığını söyledi ve seminerlerin verimli geçmesini diledi.

Daha sonra Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Cavlak “Fizyoterapist- Hasta İletişim Yöntemleri” konulu sunumunu yaptı. Cavlak, rehabilitasyon sürecinin uzun bir süreç olduğunu hasta odaklı çalışıldığını belirterek iyi bir fizyoterapist olmak için eğitimin şart olduğunu; bunun yanı sıra iletişimin de büyük önem taşıdığını söyledi. Konuşmasının devamında hastalarla doğru iletişim kurulmasının önemine vurgu yapan Cavlak şunları kaydetti: “İletişim; bilgi alışverişi, bilgi üretme ve anlamlandırma sürecidir. Fizyoterapide iyi iletişim, iyi bir geri bildirim olmalı.”

Etkinlik kapsamında Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Otman da öğrencilerle buluştu.

 

 

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...