Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Rektör İbicioğlu’nu ziyaret etti

23 Nisan 2014 15:56

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmukhamed Charyev ve beraberindeki heyet, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Orazmukhamed Charyev, kalitede öncü olan SDÜ’de Türkmenistanlı öğrencilerin eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Öğrencilerimize gerekli ilgiyi gösterdiğiniz için siz değerli SDÜ yönetimine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin burada aldıkları eğitim geleceklerine yön vermede etkin rol oynayacak” diye konuştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da SDÜ’ de 700 civarında Türkmenistanlı öğrenci olduğunu belirterek “Biz Türkmenistanlı öğrencilerimizi, tek millet iki devlete yayılmış ailelerin evlatları olarak yani kendi kardeşlerimiz, evlatlarımız olarak görüyoruz.”dedi.

Konuşmasının devamında değişen dünya dinamikleri karşısında birlik olmanın, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan İbicioğlu, “Biz birlikte hareket edebildiğimiz ölçüde dünya dengelerinde daha etkin rol oynayabileceğiz.” diye konuştu.

Ziyarette günün anısına hediyeler verildi.

Ayrıca SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmukhamed Charyev, beraberindeki heyet ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesi Fuaye Alanı’nda verilen yemekle Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...