“Geleceğin cumhuriyet nesillerine, Atamızın verdiği önemi ifade etmektedir”

23 Nisan 2014 15:57

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şenol’un mesajı şöyle: “ “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. “Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.

23 Nisan, cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. 1914-1918 yılları arasında olan Birinci Dünya Savaşından sonra Anadolu İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunanlılar tarafından işgal edilmiş Osmanlı Devleti bu işgale boyun eğmişti. Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak, ulusumuzu bu haksız işgale karşı direnmeye, karşı koymaya çağırdı. Erzurum ve Sivas Kongrelerinden sonra bütün direniş örgütleri, tek bir savunma örgütü olarak toplandı. Mustafa Kemal Paşa başkanlığındaki “ Temsil Heyeti” 27 Aralık 1919 da Ankara’ya gelerek çalışmalarına başladı. Ankara, çalışma merkezi olarak çok uygun konumdaydı. İşgal altında değildi. Demiryolu ağına sahipti ve batı Cephelerine yakındı. 19 Mart 1920’de şehirlere yaptığı bir duyuruyla, Ankara’da toplanacak olağanüstü yetkili meclise, beşer temsilci seçilerek gönderilmesini istedi. Büyük önder 21 Nisan 1920’de “ Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da 23 Nisan günü toplanacağını duyurdu. Meclise 115 temsilci katıldı. Büyük Millet Meclisi’nin ilk benimsediği ilke şu olmuştur. “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir; millet bu hakkını Meclis aracılığıyla yürütür. Meclis’in üstünde bir güç yoktur. “  Tarihsel değeri yüksek olan ilk meclis, 3 yıl, 3 ay 3 hafta olağanüstü bir çalışma yaptı. Ulusumuzu kurtuluşa ulaştırmak, ilk anayasayı yapmak ve Cumhuriyet’i kurmak, bu tarihsel Meclis’in, onurlu görevlerinin başında gelir.

23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Egemenlik hakkının padişahtan millete geçtiği gündür. Bu gün de hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü; devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, devraldıkları emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak üzüntüde ve sevinçte bir olduğumuz günlerdir.      

“Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor sevgilerimi sunuyorum”.

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...