Belediye´den destek bekleniyor

23 Nisan 2014 16:03

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç,  Belediye'nin destek vermesi durumunda Isparta'nın tarihi sokaklarının sağlıklaştırılması yönünde hazırlanacak projelere Bakanlığın destek vereceğini söyledi

Bir önceki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Isparta'nın tarihi sokaklarının sağlıklaştırılmasına yönelik proje çalışmalarına başlanabilmesi konusu gündeme gelmiş, Isparat Belediyesi'nin 2008 yılı imar revize planına dahil edilmesi istenmişti.  Bu yönde Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş'ın başkanlığında toplantı yapıldı.   Isparta Belediyesi,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ve Antalya Koruma Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda sürecin hızlandırılması yönünde karar alındı. Koruma amaçlı imar planı  da 24 Mart  2014 tarihinde onaylandı. 

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç,  Isparta Belediyesi'nin , sokakların döşemesi, sokak aydınlatmalarının sağlanması gibi konularda taahhüt vermesi durumunda Bakanlığın hazırlanacak projeler için ödenek göndermeye hazır olduğunu ifade etti. Kılıç, bu nedenle ilgili birimler arasında yeniden toplantı yapılması gerektiğini açıkladı.  

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...