Emlakçılar tek çatı altında toplandı

23 Nisan 2014 16:07

İlimizde hizmet veren emlakçılar tek çatı altında birleşerek Emlakçılar Birliği Derneği’ni kurdu. 34 üye ile faaliyete başlayan Derneğin amacı ise, sektörün sorunlarını tespit etmek ve bu sorunları kurumlarla birlikte ortadan kaldırmak.  

İlimizin gelişen inşaat sektöründe önemli görevler üstlenen emlakçılar artık tek çatı altında birleşti. Bu doğrultuda kurulan Isparta Emlakçılar Birliği Derneği, 16 Nisan 2014 tarihi itibariyle resmi olarak faaliyetlerine başladı.

SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Isparta Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Yalçın Camsever, derneğin kurulma amaçları hakkında bilgi verdi. Sektörde bir boşluk olduğu ve bu anlamda ihtiyaçtan dolayı bu derneğin kurulduğunu dile getiren Camsever, “Emlakçılar ile müşteriler arasında köprü vazifesini biz göreceğiz. Ayrıca sektörün sorunlarını tespit edeceğiz ve bu sorunların çözümü için kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edeceğiz” dedi. 

EMLAKÇI İLE MÜŞTERİ ARASINDA İLETİŞİM KOPUKLUĞU GİDERİLECEK

Öte yansan sektörün bazı sorunlarına ilişkin bilgi veren Camsever, şunları söyledi: “Örneğin emlakçılar ve müşteriler açısından hem de inşaat sektörü içindeki kişiler fiyatlama konusunda kesin bir bilgi sahibi değildi. Örneğin bir arsa var. Birisi geliyor fiyatını soruyor. Bir emlakçı oraya 100 bin değer biçerken, farklı bir kişi 80 bin lira diyebiliyor. En az 10-15 farklı fiyat çıkıyor. Böyle olunca vatandaşla emlakçı arasında iletişim kopukluğu oluyor. Bize karşı da saygı kalmıyor. Bu kopukluğu gidermek ve tamamen kurumsal hale gelmek amacıyla bir dernek altında buluştuk”

KAÇAK EMLAKÇILARLA BÜYÜK MÜCADELE

Isparta’da şuanda emlakçılığı resmi olarak yapan yaklaşık 100 yerin olduğunu belirten Dernek Başkanı Yalçın Camsever, en büyük mücadeleyi emlakçılığı kaçak olarak yapanlara karşı vereceklerini duyurdu. Bu konuda dernek olarak bir internet sitesi kuracaklarını ve böylelikle emlakçılığı Isparta’da daha kurumsal hale getireceklerini kaydeden Camsever, “Amacımız Isparta’da emlakçılığın kaçak yapılmasını önlemek. Bu anlamda Maliye ile görüşüyoruz. Kaçak olarak emlakçılık yapanlar için önlem alacağız. Siz bir birliktelik kurup, bize gelir ve şikayetlerinizi bildirirseniz, biz yaptırım uygularız diyorlardı. Biz dernek çatısı altında buluştuk. Artık emlak yetkisi olmayan kişilere cezai yaptırımlar konusunda mücadelemizi vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Isparta Emlakçılar Birliği Derneği şuanda Müftülük ilerisinde bulunan Detay Emlak’ın ofisini iletişim yeri olarak kullanıyor. 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...