Ispartalı Karateciler 39 madalya ile göz doldurdu

23 Nisan 2014 16:10

Isparta’da 8 ilden 236 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Göller Bölgesi Çocuklar Karate Turnuvası dostluk – kardeşlik örneğine sahne oldu. Ispartalı Karateciler, 13 altın, 13 gümüş, 13 bronz madalya alarak göğsümüzü kabarttı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karate İl Temsilciliği tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen Geleneksel Göller Bölgesi Çocuklar Karate Turnuvası, hafta sonu Isparta Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Manisa, Tarsus, Uşak ve Isparta olmak üzere 8 ilden 12 kulübün katıldığı müsabakalarda 156’sı erkek 80’i bayan olmak üzere toplam 236 sporcu yarıştı.

Kata ve Kumite olmak üzere iki grupta yapılan müsabakalar, dostluk ve kardeşlik örneğine sahne oldu. Madalya sıralamasında ise Isparta 1’nci, Antalya 2’nci, Manisa 3’ncü, Burdur 4’ncü oldu.

Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, bu tür turnuvaları düzenlemenin il temsilcileri açısından gerçekten zor ve bir o kadar da maddiyat isteyen organizasyonlar olduğunu belirterek, buna rağmen yılda en az bir defa bu tür organizasyonlar düzenlediklerini aktardı.

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ; SPORCULARIMIZIN TECRÜBESİNİ ARTIRMAK”

Karakaş; “dostluk turnuvaları düzenlememizdeki amaç aldığımız madalyalarla övünmek yada basında boy göstermek değildir.En önemli amacımız Tatamilere yeni çıkacak sporcuları müsabakalara alıştırmak müsabaka deneyimi olanların da tecrübesini arttırmaktır. Mahalli yarışmalara katılmadan direkt Türkiye şampiyonalarına katılan sporcularda hayal kırıklıkları hatta sporu bırakmalar dahi yaşanmaktadır. Bu nedenlerle çok ciddi hazırlıklarla mahalli yarışmalar hazırlıyor ve hazırlayan illerin müsabakalarına da katılım sağlıyoruz” dedi.

“MUTLAKA HERKES BİR SPOR BRANŞIYLA MEŞGUL OLMALI”

Spor yapmanın önemine değinen Karakaş; “Spor yapmak o kadar  güzel ve zevkli bir olay ki; Sporcu ve veliler  büyük bir aile oluyorsunuz,  her çocuğumuzun galibiyetine birlikte seviniyor destekliyor veya tersi olduğunda da birlikte üzülüyor ve telkin ediyorsunuz. O nedenle buradan herkese mutlaka bir spor branşıyla meşgul olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.     

“SPORCULARIMIZ BİZLERİ YANILTMADILAR”

Karakaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlk defa müsabaka yapan sporcularımız burada heyecanlarını atmış oldular, artık onlarda müsabaka rüzgârına kapılarak,  önümüzdeki mahalli yarışmalara ve Türkiye şampiyonalarına hazırlanacaklardır.

Tecrübeli sporcularımız bizleri yanıltmadılar ve yine birincilik kürsüsünde yerlerini aldırlar. Türkiye dereceli sporcularımız Figen Yıldırım, Kadir Yıldırım ve Tuğçe Zengin sayı üstünlüğü ile maçlarını alarak altın madalya almışlardır. Hamza Abacıoğlu, Ece Gökçe, Ümran Yemler, Büşra Söğütçepınar, Mücahit Uçak, Osman Uyanık, Mertcan Özdemir her zamanki gibi birincilik kürsüsündeki yerlerini almışlardır.

“ÖNÜMÜZDE İKİ ÖNEMLİ MÜSABAKAMIZ VAR”

3-4 Mayıs tarihlerinde Kütahya ilinde Türkiye Okullar Arası Küçükler Yıldızlar Karate Şampiyonası ve yarı final şampiyonu kız takımımızın katılacağı 9-10 Mayıs Elazığ da düzenlenen Anadolu yıldızlar final müsabakaları vardır. Turnuvalarda yıldız kız ve erkek sporcularımız göz doldurdular umarım diğer müsabakalarda da bu başarıları devam ettirler.

Ayrıca çocuklarımız gerçekten çok özverili hazırlandılar ve ellerinden geldiğince yarıştılar. Derece yapsınlar yapmasınlar onlar bu ülkenin geleceği pırıl pırıl çocuklarımız. Zamanlarının önemli bir kısmını spora adamış değerlerimiz. Onların değeri kesinlikle madalyalarla ölçülmez. Karate sadece müsabakada değildir. Bu nedenle spor yaptıkları için hepsini kutluyor ve tebrik ediyorum..çocuklarımızı her zaman destekleyen özverili velilerimize de teşekkür ederim.

TEŞEKKÜR

Müsabaka bitti, sporcular ve antrenörler durum muhasebesi yaptı ve şimdi bize destek verenlere teşekkür zamanı;

Müsabaka hazırlıklarında bizlere maddi destek veren Cadde Avm ve Cadde Simit Kafe sahiplerinden Sayın Mustafa Korkmaz’a teşekkür ediyoruz. Kendisi tam bir spor sevdalısıdır. Sadece bize değil diğer spor branşlarını da aynı şekilde desteklemektedirler. Maddi destek vermekle kalmayıp müsabakaları izlemeye gelerek çocuklarımıza destek oldu.

Isparta özellikle bu yıl spor şehri oldu desek yeridir. Özellikle İl Müdürümüz sayın Murat Gevrek bey bu konuda bizlere çok destek vermekte ve teşvik etmektedir. Müdürümüzle birlikte gençlik spor personeli de aynı duyarlılıkta ve özveride bizlere her türlü konuda destek olmaktadırlar. Bu açıdan karate yapmaktan ve bu spora Isparta’da, böyle bir kadroyla beraber devam etmekten çok mutluyum bu nedenle başta müdürümüz sayın Murat Gevrek’e Spor Şube Müdürü Fatma Uçarlar’a, Muhasebe Müdürü Ömer bey, Spor Uzmanı sayın Ahmet Taşdemir’e, spor servisinden Ayşen hanım ve Kamber beye müsabaka boyunca bize yardımcı olan sayın Rüveyda İnal ve durmadan çalışan İsa Ün ve ismini burada zikredemediğimiz tüm Spor İl Müdürlüğü personeline şahsım ve karate camiası adına teşekkürü bir borç bilirim.

Aynı tarihte alternatif müsabakalar olmasına rağmen turnuvamıza katılım sağlayarak bizleri destekleyen tüm illerin hakem antrenör ve sporcularına da teşekkür ederiz”.

MÜSABAKA SONUÇLARI

S.N.     

ADI SOYADI

 

1.

Elif sena ÇELTİK

KUMİTE ALTIN MADALYA / KATA BRONZ MADALYA

2.

Begüm YILDIRIM

KATA GÜMÜŞ MADALYA / KUMİTE  GÜMÜŞ MADALYA

3.

Fatma Nur ARMAĞAN

ALTIN MADALYA

4.

Eren DANACI

GÜMÜŞ MADALYA

5.

Kadir YILDIRIM

ALTIN MADALYA

6.

Emircan ARIKAN

BRONZ MADALYA

7.

Şenel Enes GÜRSEL

GÜMÜŞ MADALYA

8.

Dilek UĞUR

 

9.

Şeyda ÖCAL

BRONZ MADALYA

11.

Asudenaz ATİK

BRONZ MADALYA

14.

Berat BAYRAM

 GÜMÜŞ MADALYA

15.

Osman UYANIK

ALTIN MADALYA

16.

Mert Ali UĞUR

ALTIN MADALYA

17.

İslam TOY

BRONZ MADALYA

19.

Tuğçe ZENGİN

ALTIN MADALYA

20.

İlknur KATITAŞ

BRONZ MADALYA

21.

Fadime İrem ÇERÇİ

GÜMÜŞ MADALYA

24.

Yağmur TOY

BRONZ MADALYA

25.

İ. Koray TÜRK

 GÜMÜŞ MADALYA

26.

Emirhan UZUNURGANCI

BRONZ MADALYA

27.

Emine AK

BRONZ MADALYA

28.

Dilara G. YENİ

BRONZ MADALYA

29.

Ayşenur Zerda OLGUN

KATA GÜMÜŞ MADALYA / KUMİTE BRONZ MADALYA

30.

Mertcan ÖZDEMİR

ALTIN MADALYA

33.

Hüseyin TÜRKEL

BRONZ MADALYA

34.

Hüseyin GÜNGÖR

 BRONZ MADALYA

37.

Emre DANACI

GÜMÜŞ MADALYA

39.

Ahsen ÇELTİK

KUMİTE GÜMÜŞ MADALYA / KATA BRONZ MADALYA

41.

Yaşar TOPÇU

GÜMÜŞ MADALYA

42.

Hamza ABACIOĞLU

ALTIN MADALYA

46.

Ümran YELMER

ALTIN MADALYA

47.

Ece GÖKÇE

 KUMİTE ALTIN MADALYA / KATA BRONZ MADALYA

48.

Evrim GÖKÇE

GÜMÜŞ MADALYA

50.

Büşra Nur  SÖĞÜTÇEPINAR

ALTIN MADALYA

51.

Elif Miraç SERİN

 GÜMÜŞ MADALYA

52.

Figen YILDIRIM

ALTIN MADALYA

54.

Mücahit B.UÇAK

ALTIN MADALYA

Bu haber 4395 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...