CHP; “Zamlar geri çekilsin”

1 Ekim 2012 18:27

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin yaptığı zamlara tepki göstererek zamların geri alınmasını istedi. Şenol; “Bu konuda önümüzdeki günlerde protesto eylemi yapacağız. Zam istemeyen tüm kurum, kuruluş ve kişilere eylem çağrısında bulunuyorum” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol dün saat 11.00’de basın toplantısı düzenledi. Parti binasındaki toplantıya Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkul ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Şenol, hükümetin nereye harcandığı belli olmayan paraları toparlayabilmek için bir çok ürüne zam yapma yoluna gittiğini belirtti.

DEMİRKUL; “EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA

UYMAYINCA ZAMMA SARILDILAR”

Toplantıda daha sonra, son yapılan zamlarla ilgili olarak parti tarafından gösterilen tepkiyi anlatan metni Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol okudu. İlçe Başkanı Demirkol; “Yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AK Parti’nin maskesi düşmüştür. İktidarın olumlu küresel iklimin, kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak, işi idare ettiği ortaya çıkmıştır. Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonomi hızla yavaşlamaktadır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır. Hükümet hesabı, kitabı tutturamayıp 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. AKP yaptığı zamlarla vatandaşın cebindeki her 100 TL’nin 10 TL’sine el koymuştur. Doğal gaz, elektrik zamları başta olmak üzere yeni bir zam dalgasının yolda olduğu ve Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı da açıkça görülmektedir.

“YÜKSEK YÜZDELİ ZAMLAR İÇKİDE

YENİ ÖLÜM VAKALARININ YOLUNU AÇMIŞTIR”

Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur. Başbakan, kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır. Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, yeni ölüm vakalarının önü açılmıştır.

İŞTE SON ZAMLARLA VATANDAŞIN GELDİĞİ DURUM

Son zamlar, 44 milyon kişinin iki günde bir, bir kap yemeği yiyemediği, 26 milyon kişinin eskiyen kıyafetinin yerine yenisini alamadığı, 42 milyon kişinin borç altında ezildiği, 49 milyon insanın ay sonunu ucu ucuna getirdiği, 61 milyon kişinin konut masraflarından şikayet ettiği, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir.

“YAŞANAN SIKINTININ TEK SEBEBİ AKP HÜKÜMETİDİR”

Son dönemde ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizlik artacaktır. Vatandaşın cebinden zamlarla çekilen 10 milyar TL başbakanlığın lüks araba, uçak alımlarına, yapılacak saray inşaatına AKP’nin beceriksiz belediyelerinin tamamlayamayıp hükümete devrettiği metro inşaatlarına gidecektir. Ekonominin içine düştüğü bu durum, ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla ne de Suriye kriziyle açıklanabilir. Sıkıntıların tek sebebi vardır, o da beceriksiz AKP yönetimidir. Ekonomiden sorumlu bakanların biri frene basalım derken, diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken, ekonomiden sorumlu bakanlar post kavgasına düşmüş, kimin direksiyona geçeceğini tartışmaktadır. Bu kavganın sonunda yetmiş milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme riski vardır.

“HER GÜN ŞEHİT HABERLERİYLE UYANDIĞIMIZ ŞUGÜNLERDE ZAMLAR MUTSUZLUĞU İYİCE ARTIRMAKTADIR”

Ekonomi hızla AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kısır bir döngüye girmektedir. Ekonomi yavaşladıkça geliri artmayan vatandaşlarımız 2011 seçim döneminde AKP’nin sıcak paraya dayanarak dağıttığı kredilerin taksitleri altında ezilmektedir. Bir de hükümet yeni vergiler koydukça, yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır. Bu, her yeni güne şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da artırmaktadır. Herkesin kendi gibi İstanbul Boğazı’ndaki evinde ahkam kestiğini zanneden Başbakan ise Balyozla halkın sesini kısmaya çalışıp, zam sopasını milletin sırtına indirmektedir.

“SAYIN ERDOĞAN BİR KESE OLSUN

DOĞRU İŞ YAP VE ZAMLARI GERİ AL”

Diğer taraftan, IMF’den alan el değil veren el olduk diye böbürlenen Başbakanın tam da IMF heyeti teftiş için Türkiye’deyken bu zamlara izin vermesi, acaba yalnızca bir tesadüf müdür? Yoksa Başbakan IMF’den talimat almaya devam mı etmektedir? AKP’nin yanlış yönet, halka ödet yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız, Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır” dedi. 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...