“23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza duyduğu güvenin de göstergesidir”

23 Nisan 2014 16:16

Vali Vahdettin Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özkan’ın mesajı şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümü olan bugün, en zor şartlarda dahi esaretin kabul edilemeyeceğinin, tarihi boyunca hür yaşamış milletimizin ebediyen hür yaşayacağının ilan edildiği tarihi bir gündür. 23 Nisan 1920 günü, yüreği hürriyet aşkıyla çarpan milletimizin var olma mücadelesini, azim ve kararlılığını ortaya koyduğu gündür.

Yüce milletimiz; dünya tarihinde eşi bulunmayan destansı bir mücadelenin sonunda milli egemenliğin üzerinde hiçbir gücün, hiçbir vesayetin kabul edilemeyeceğini, bağımsızlığımızın tek varlık sebebimiz olduğunu, bu konuda şartlar ne olursa olsun her güce karşı meydan okuyacağını ispatlamıştır. Top sesleri altında, Büyük Atatürk'ün liderliğinde kurulan meclisimiz; egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu yeni bir devletin temelini atmış, milletimizin bağımsızlığının ve bu konudaki azminin en önemli sembolü olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920 günü ve aynı zamanda milli egemenliğe dayalı, cumhuriyet rejiminin temellerinin de atıldığı bir gündür. Yeni bir idare şeklinin temelleri üzerinde yükselen ülkemiz, bugün, özgüveni yüksek, saygın ve bölgesel bir güç olma hüviyeti kazanmıştır.

23 Nisan gününün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olmasının yanında, çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi,  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza duyduğu güvenin de göstergesidir. Daha güzel bir dünya inşası amacıyla kutlanan bu gün, bütün dünya çocukları tarafından aynı heyecan ve coşkuyla kutlanmakta, çocuklar arasında dostluk bağlarının gelişmesine, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin üyelerini, Milli Mücadelemizde destan yazan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum”.

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...