6 farklı ülkenin çocukları Isparta’yı renklendirdi

23 Nisan 2014 16:17

Uluslararası Çocuk Şenlikleri kapsamında Isparta’ya gelen 5 farklı ülkenin çocukları Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Vali Özkan, “Bu tür günler münasebetiyle değişik kültürlerdeki çocukların buluşması, kültürler arası zenginliği paylaşma anlamına geliyor. Bizler bu tür kültürel zenginlikten istifade etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilimizin 5 farklı ülkeden önemli konukları var. Eğirdir Belediyesi sponsorluğunda Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenlikleri kapsamında Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldovalı çocuklar Isparta’ya geldi. Yabancı öğrenciler dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Özkan’a sundu. Vali Özkan da çocuklara ve öğretmenlerine Isparta’nın tanıtıcı bilgilerinin yer aldığı dokümanları ve hediyeleri takdim etti.

23 NİSAN TÜM ULUSLARIN ÇOCUKLARINA HİTAP EDİYOR

Ziyarette yabancı konuklara hitap eden Vali Özkan, “Sizleri konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm gençlerimiz dünyanın geleceği için önemli ve anlamlı. Gençleri misafir etmenin bizim açımızdan ayrı bir özelliği var. 23 Nisan ulusal bir düzeyde bir bayram olmakla beraber, giderek bizim açımızdan tüm ulusların çocuklarına hitap eden bir bayram hüviyeti kazandı. Ortak değerlerin, çevresel, kültürel ve milli değerlerin korunması artık dünyanın ortak mirasıdır. Bunu sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak herkesin görevi.

KÜLTÜREL BİR ZENGİNLİK

Bu tür günler münasebetiyle değişik kültürlerdeki çocukların buluşması, kültürler arası zenginliği paylaşma anlamına geliyor. Bizler bu tür kültürel zenginlikten istifade etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamak biz  Ispartalıları mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

YABANCI MİSAFİRLERİMİZ ISPARTA’YA HAYRAN KALDILAR

Yabancı öğrenciler ise Isparta’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, her sene gelmek istediklerini söylediler. Isparta’da çok iyi ağırlandıklarını vurgulayan çocuklar, “Sizlere öz minnettarımızı ve teşekkürümüzü bildiririz” dediler.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...