Necmettin Nursaçan SDÜ’nün konuğu oldu

24 Nisan 2014 15:37

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğum yıldönümü nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu, Türkçe Topluluğu, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları ile İnşaat Kulübü tarafından düzenlenen konferansla, SDÜ’nün konuğu oldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, peygamber sevgisini ele aldığı konuşmasında “Onu anmayan sözler zararda, onu görmeyen gözler kör ve onu yaşamayan kalpler karanlıktır” dedi. Peygamber Efendimizi anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini, O’nun bir kırıntısının dahi tüm insanlığa yeteceğini belirten Akyıldız, iki cihanda da alemlere rahmet olan Efendimizi anlatacak Necmettin Nursaçan’ı ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Öğrenciler tarafından seslendirilen ve Peygamber sevgisini konu alan şiirler de katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki ana teması olan “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet”in işlendiği program kapsamında öğrencilerle buluşan Nursaçan, Hz. Muhammed’in bütün dünya insanlarına gönderilmiş evrensel bir peygamber olduğunu belirterek İslam ahlakı ve Peygamber Efendimizin örnek kişiliği hakkında bilgiler verdi. Nursaçan, Peygamberimiz(S.A.V)’in insanlara olan şefkati ve hayatın her alanında insanlara yaklaşımını hadis ve ayetler eşliğinde anlattı.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...