Rektör İbicioğlu’ndan ‘23 Nisan’ kutlaması

24 Nisan 2014 15:38

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “23 Nisan 1920  Milletimizin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarihtir.  Yine bu tarih, milli egemenliğin, cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gündür. Bu milli birlik,  yekvücut olmuş bir milletin yeni ve çağdaş bir devlet kurmasını da sağlamıştır. Milletimizi hazin bir yıkılıştan, destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan meclisimiz, ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır.

TBMM’nin açılışını çocuklarına bayram olarak armağan eden bir neslin çocuklarının da gelecek nesillere daha müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak adına çok çalışması gerekmektedir. Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız yani çocuklarımız,  aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Bunun için onlara kaliteli yaşam ve eğitim olanaklarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasında olmalıdır. Onların sevgi ve hoşgörü ortamı içinde yetiştirilmesi, ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması, her türlü sorunlarının çözüm odaklı bir yaklaşımla ele alınması, yarınlara umutla bakmalarının sağlanması gerekmektedir.

En değerli varlıklarına, yine çok değerli başka bir varlık olan ulusal egemenliğimizin simgesi TBMM’nin açılışını bir bayram olarak armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. TBMM’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü ve tüm çocuklarımızın da  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...