Valilik koltuğuna oturdu, ilk işi okulundaki arızaları gidermek oldu

24 Nisan 2014 15:54

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları makamlara çocukların oturmalarıyla başladı. Valilik makamına oturan Fevzi Paşa Ortaokulu 4’ncü sınıf öğrencileri, makamda Vali Vahdettin Özkan’ı soru yağmuruna tuttu.

Valilik makamında başlayan kutlama programında Valilik koltuğuna oturan Fevzi Paşa Orta Okulu 4’ncü sınıf öğrencilerinden Metin Mert Yalçıntuğ ve Hazan Demiralay, vali olabilmek için neler yapılması gerektiğini ve Isparta için yapılacak projelerin neler olduğunu öğrenmek için Vali Vahdettin Özkan’a sorular sordu. Vali Özkan, sorulara cevap vererek küçük valileri bilgilendirdi.

İYİ BİR EĞİTİM GÖRMEK ŞART

Çocuk Vali Metin Mert Yalçıntuğ, vali olabilmek için neler yapılması gerektiği sorusuna Vali Vahdettin Özkan, “Vali olmak için iyi bir eğitim görmek ve azimle çalışmak lazım. Sizler de daha çok çalışarak ve mücadele ederek bu mevkilere gelebilirsiniz. Her şeyin başı eğitimdir” dedi.

ISPARTA’DA EN ÖNEMLİ PROJEMİZ EĞİTİM

Çocuk Vali Metin Mert, Vali Vahdettin Özkan’a Isparta için yapılacak projelerin neler olduğu sorusu üzerine Vali Özkan, “Yeni nesillerin eğitime ulaşmak için yapılacak olan eğitim projelerimiz var. Eğitim toplum ve devlet olarak her alanda geliştirilmeli. Isparta’da alt yapısını okullarda geliştirmek, iyi öğretmenler yetiştirmek bizim en önemli görevimizdir. İyi eğitim, yaygın bir eğitimle başlar. Bu da şehrimizdeki bütün okullarda teknolojiyi geliştirmekle, alt yapıyı geliştirmekle olur. Bu hususta sadece valiliğe değil sivil toplum örgütleri ve kurumlara büyük görevler düşmektedir. Herkes kendi vazifesini yaptığı sürede eğitimde gelişir. Ayrıca sanatla ilgili etkinlikleri okullarda geliştirmek lazım. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TEKNOLOJİ GELİŞTİĞİ İÇİN MAKİNE HALILARI GELİŞTİ

Isparta’da halıcılık sektörünün bittiği konusuna dikkat çeken Çocuk Vali Metin Mert Yalçıntuğ, bu konu da Vali Vahdettin Özkan’dan bilgi aldı. Vali Özkan, “Isparta deyince halı akla gelir. Isparta’nın en eski kültürel bir sanatıdır. Eskiden evlerde atölyelerde halı dokunulurdu. Fakat teknoloji gelişerek makine halılar gelişti ve Isparta halısına büyük balta vurdu. Üretim durdu. Halıcılık her zaman bir kültür değeridir” dedi.

OKULUNUN İHTİYAÇLARI KONUSUNDA EMİR VERDİ

Çocuk Vali Metin Mert Yalçıntuğ, valilik makamındaki telefon ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak Fevzipaşa Ortaokulu’nda bulunan fotokopi cihazının arızalı olduğunu ve bu konuyla ilgilenilmesini istedi. Daha sonra okulun pencerelerinde ısı yalıtımının olmadığını ve gerekenin yapılması konusunda emir verdi.

 

Bu haber 947 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...