Belediye- İş Atabey Belediyesi ile sözleşme imzalandı

25 Nisan 2014 17:29

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt, yerel seçimlerin ardından ilk toplu sözleşmeyi Atabey Belediyesi ile Ertokuş Şirketi çalışanları adına imzaladıklarını söyledi. Kurt, Eğirdir ve Uluborlu Belediyeleri ile de masaya yakın zamanda oturacaklarını kaydetti.

Yerel seçimlerden sonra belediyeler arasında  toplu sözleşme masasına ilk oturan Atabey Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Tevfik Atasoy ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt, Atabey Belediyesi bünyesindeki Ertokuş Şirketinde çalışan 17 işçi için toplu sözleşme imzaladı. Sendika Başkanı Kurt açıklamasında, " Yeni dönemle birlikte Atabey Belediyesi'ndeki Ertokuş Şirketi'yle toplu iş sözleşmesini imzaladık. Her iki tarafa hayırlı uğurlu olsun. 17 işçiyi kapsayan 2 yıllık bir sözleşme oldu. Devlet memurlarına gelen esaslar  usulü üzerinden artışlar yapıldı. Özlük haklarında da iyileştirmeler oldu.  Bu sözleşmeye katkı ve destek sunan Atabey Belediye Başkanı Sayın Tevfik Atasoy'a teşekkürlerimizi iletiyoruz"dedi.

SİYASİ AYIRIM GÜTMÜYORUZ

İkinci toplu sözleşmenin Eğirdir Belediyesi bünyesindeki Gölbelde Şirketi ile yapılacağını ileten Kurt, " Ön görüşme yapıldı.  Sağolsun Ömer Şengöl başkanımız devamının geleceğini söyledi. Yine Burdur Tefenni Belediyesi ile masaya oturacağız. Ardından Uluborlu Belediyesi ile masaya oturmaya hazırlanıyoruz.  Biz senidika olarak belediye işçilerimizin haklarını  korumakla mükellefiz. Hiç bir siyasi ayrım gütmeden eşitlik anlayışı kapsamında haklarımızın verilmesi için mücadele  ediyoruz. O nedenle  toplu sözleşme masasına oturacağımız belediye başkanlarımıza şimdiden gösterecekleri  anlayış ve katkıdan ötürü teşekkürlerimi iletmek isterim" diye konuştu.  

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...