“Koşa koşa yardımcı oluruz”

25 Nisan 2014 17:43

Yıllardır atıl vaziyette duran eski İl Özel İdare alanıyla ilgili somut adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu alanın belediyeye verilmesi halinde yapacakları çok katlı otopark projesine dahil etmek istediklerini bildirmişti. Vali Vahdettin Özkan da komisyonların kurulduğunu ve ortak aklın ortaya çıkmasıyla üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi.

Eski İl Özel İdare alanıyla ilgili Valilik ile Belediye resmen kol kola girdi. Yıllardır atıl vaziyette duran bu alanın değerlendirilmesi için ilk adımı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın atmıştı. Günaydın konuyu daha önce Vali Vahdettin Özkan ile görüştüklerini ve otopark olma konusunda ön bir anlaşmaya varıldığını gazetemiz aracılığıyla duyurmuştu. Dün de Vali Vahdettin Özkan konuyla ilgili sorumuza net cevap verdi.

ISPARTA HALKININ HİZMETİNE SUNULACAK BİR PROJEDE BİZE

DÜŞEN NEYSE KOŞA KOŞA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIZ

Esas olanın sonuca odaklı hizmet üretmek olduğunu bildiren Vali Özkan, “İldeki trafik hizmetlerini iyileştirme noktasında sizlerin de aracı olmanız çok önemli. Bu konudaki hassasiyetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ama esas olan şu olmalı; Sonuca odaklı hizmet üretmek. Hal böyle olunca zaten yapılması gerekenler önceden belirlenmiş. Bizim daha önceki kamuoyuna verdiğimiz bilgiler de ortada. Onun üzerine çok şey söylemeye gerek yok. Sadece bunların güzel bir şekilde projelendirilerek, çerçevesini yetkili kuruluşlarla belirleyip ortak mutabakata varılması gerekiyor. Isparta halkının hizmetine sunulacak bir projede bize düşen neyse koşa koşa yardımcı olmaya çalışırız.

BİR SIKINTI VARSA BİZ DEVREYE GİRER TARİFİNİ YAPARIZ

Bu konuda kurum ya da kuruluş hiç farketmez. Esas olan bir hizmet yapılıyorsa ona yardımcı olmak. Bunu yaparken de birincisi yetkili kurumların mutabakatı lazım. İkincisi ise sadece bir valinin belirleyeceği  hususlar olmamalı. Örneğin İl Özel İdarenin uygulamalarını biz yaparız ama bütçesi meclisin yetkisisindedir. Herkes rolünü oynadığı zaman bir bütün halinde hedef kitleye bütün olarak hizmet gitmiş olur. Şu şöyle olsun bu böyle olsun şeklindeki yaklaşım doğru değildir. Bir sıkıntı varsa biz devreye girer tarifini yaparız” dedi.

BU ALANI ORTAK AKILLA ÇÖZECEĞİZ

Öte yandan eski İl Özel İdare alanının İl Genel Meclisinin uktesinde olan bir gayrimenkul olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, “Gayrimenkullerin 3 yıldan fazla kiralanması, satışıyla ilgili mevzuat sayma yöntemini getirmiştir. O da munhasıran İl Genel Meclisinin yetkisine verilmiştir. Ama İl içi yatırımlarda belediye önemli bir aktör. İlgili komisyonlar kendi aralarında çalışıyorlar. Çalışıp en uygun en verimli ortak akılı belirleyip ortaya koyacaklar. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Aslında rutinin çok haberleştirilip olmazken gündeme gelmesi bazen işi kolaşlaştırıyor, bazen de çetrefilleştiriyor. Sonuca odaklı giderken teknik anlamda hizmeti etkinleştirmenin yanında olumsuzda etkiliyor.

ISPARTA’NIN EN LEHİNE OLAN YOL, YÖNTEM NE İSE O UYGULANACAK

Farklı görüşlerin gelmesi bizim için bir zenginlik ama. Bunu bir kısır döngüye de dönüştürmemek lazım. İlgili komisyonlar karar verip projelendirip ortaya koyduktan sonra gereken yapılacaktır. Hem belediyemizle hem de İl Genel Meclisimizle görüşüp kendi aralarındaki mutabakatı çerçevesince Isparta’nın en lehine olan alternatif yol, yöntem ne ise o uygulanacaktır.  Gayrimenkullerin değerlendirmesinde en doğru karar ortak akıl. Biz de bu noktada yardımcı olacağız” şeklinde konuştu. 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...