Kurum İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

27 Nisan 2014 17:51

Süleyman Demirel Üniversitesi "Kurum İdari Kurul Toplantısı" 14 Nisan Pazartesi günü yapıldı. Toplantıya, Kamu İşveren Kurulunu temsilen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer, Genel Sekreter Mustafa Diri, Personel Daire Başkanı Şükrü Demirağ, Eğitim Bir-Sen Sendika Temsilcileri Abdülkadir Bulgurcu, Ali İhsan Uğuz, Zeki Çalışkan, Türk Sağlık- Sen Sendika Temsilcileri Hayati Yıldız, Ali Balaban, Özlem Çapkunoğlu katıldı.

EĞİTİM BİR-SEN İLE GÜNDEM GEREĞİ YAPILAN GÖRÜŞME VE ALINAN KARARLAR

1-Kurul üyelerinin tanışması yapıldı.Yapılan tanışmada, İşveren Temsilcilerinin Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet NumanTAMER Kurul Başkanı, Genel Sekreter V. Mustafa DİRİ ile Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ’dan ve Sendika Temsilcilerinin de Memur-Sen/Eğitim-Bir Sen Sendikasının 2 No’lu Isparta Şubesinin 08.04.2014.tarihli ve 02/616/EBS/15 sayılı yazısı ile bildirilen Abdülkadir BULGURCU, Ali İhsan UĞUZ ve Zeki ÇALIŞKAN’dan oluştuğu görüldü (Yetki Belgesi İbraz Edildi.). Gündemin maddelerine geçildi.

2-Kurum İdari Kurul Başkan Vekili olarak Sendikaca Abdülkadir BULGURCU tespit edildi.

3-Kurum İdari Kurul Üyelerinden ve İşveren temsilcisi Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ Raportör olarak görevlendirildi.

4-Üniversitemize bağlı birimlerdeki idari yönetim kadrolarına (fakülte-enstitü-yüksekokul sekreterlikleri, daire başkanlıkları, tüm birim müdürlükleri, v.s.) yapılan atamalarda, Üniversitemiz çalışanlarının mesleki tatmini ve kurumsal aidiyet duygusunun geliştirilmesi amacıyla;

a)Yukarıda bahsi geçen idari yönetim kadrolarına kurum dışından idari personel atanmasının kesinlikle yapılmaması, atanma şartlarına haiz Üniversitemiz personeli arasından ataması. Yapılacak her türlü idari makam atama ve görevlendirmelerinde Üniversitemize belirli süre (en az 5 yıl) çalışmış olan kurum personelinin liyakat esasının gözetilmesi,

b)Birimlere tahsis edilen kadroların fiilen o birimde çalışan personele verilmesi,

c)Akademik personelin atamaları ile İdari personel terfilerinin adaletli ve mümkün olan en kısa zamanda hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, konulu gündem maddesinde, Sendika temsilcileri bu kadroları yapabilecek donanımlı personelin Kurum içerisinde yeterince bulunduğunu ve motivasyonun sağlanması için bu konuyu önemsediklerini dile getirdiler. İşveren temsilcilerince de kurumlar arası geçişlerin mutlaka olacağı ve yönetimce de takdir yetkisini kullanırken bu konuların dikkate alınacağı ifade edildi.

5-Kurumumuzda bulunan hizmetlilerin tamamının, birimler tarafından yapılacak bir sınavla memur kadrosuna atanması (İşe göre değil, kişiye göre atama yapıldığı algısı sadece Üniversite içinde değil tüm şehirde yaygınlaşmakta, hatta algıdan öte bir inanca dönüşmekte) konulu gündem maddesine geçildi. Sendika Temsilcilerince Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personelin, Görevde Yükselme Sınavları ile memur kadrolarına geçirilmeleri konusunun çözüme kavuşturulmasının uygun olacağı ifade edildi. İşveren Temsilcilerince de Görevde Yükselme Yönetmeliğinin değişikliğinin yeni yayınlandığı, yeni Yönetmeliğin henüz incelenmediği,  imkânlar çerçevesinde talebin gerçekleştirilmesi için gayret gösterileceği belirtildi.

6-Güvenlik görevlilerinden talep edenlerin memur kadrosuna atanması konusundaki gündem maddesine geçildi. Güvenlik görevlilerinin birçoğunun memur kadrosuna geçtiği ve diğerlerinin de Özel Güvenlik Yasası çıkması nedeniyle memur kadrolarına geçirilmeleri gerektiğinden, taleplerin de dikkate alınarak değerlendirilmesine karar verildi.

7-a)Memur, daktilograf, sekreter v.b. kadrolarda bulunan idari personelin Üniversitemize vermiş olduğu hizmet süreleri göz önünde bulundurularak, halen fakülte, yüksekokul, enstitü, müdürlük ve daire başkanlığı uhdesinde bulunan ve boş olarak bekletilen veri hazırlama kontrol işletmeni ve bilgisayar işletmeni kadrolarına atamalarının bir an evvel yapılması,

b)Bu atamalar yapıldıktan sonra, boş kadro olmaması sebebiyle ataması yapılamayanlar için dolu kadro değişikliğine gidilerek tüm personelin istisnasız kadrolarının veri hazırlama kontrol işletmeni ve bilgisayar işletmeni olarak değiştirilmesi konulu gündem maddesindeİşyeri temsilcilerince bu konuda birimlerin tekliflerinin olması durumunda gerekli değerlendirmenin yapıldığı belirtildi.

8-Üniversitemizde, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının prensip olarak her yıl ve mutlaka birlikte yapılması konusundaki gündem maddesine geçildi. İşveren temsilcilerince unvan değişikliği sınavının genel sınav olarak yapılmadığı, genel sınav olarak yapılması halinde Üniversitemizce bu sınava personelimizin katılımının sağlanacağı ifade edildi. Görevde yükselme sınavının her yıl yapılmasına İşveren temsilcileri olumlu baktıklarını belirtti.

9-Enstitü kadrolarında 2547 Sayılı Yasanın 50/d Maddesine göre istihdam edilen araştırma görevlilerinin, fakültelerin ilgili bölümlerdeki kadrolarda, 2547 Sayılı Yasanın 33. Maddesine göre istihdam edilmesi konusundaki gündem maddesine geçildi.İşveren temsilcilerince ihtisaslarının bitiminde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın izni ve birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda ancak atama yapılabildiği birimlerden ihtiyaç yoksa ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının izni yoksa atama yapılamadığı belirtildi.

10-Doktorasını tamamlayarak birkaç yıldan beri yardımcı doçentlik bekleyen öğretim elemanları ve doçent olup kadro bekleyen öğretim üyelerinin mağduriyetin giderilmesi için acil bir eylem planı ortaya konularak, -kadro bekleme süresi de göz önüne alınarak- sorunların çözülmesi konulu gündem maddesine geçildi. İşveren temsilcileri yetişmiş olanların bütün üniversitelere dağılması gerektiği ve doktora programlarının farklı farklı olduğu bunların atamalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın izni doğrultusunda ve birimlerin ihtiyaçları ve talepleri olması durumunda yapılabildiği ifade edildi..

11-Teknik Eğitim Fakültesinin kapanma sürecine girmiş olması nedeniyle, uzun yıllardır Kurumumuza hizmet etmiş olan ve kadro aktarımları yapılmayan akademik ve idari personelin Teknoloji Fakültesine kadro aktarımlarının bir an evvel yapılması, şayet idari personele ihtiyaç duyulmuyor ise, yeni kurulan ve personele ihtiyaç duyulan fakülte veya yüksekokullara toplu geçişin sağlanması konusundaki gündemde, akademik personelin durumuyla alakalı olarak Kurumun bir çalışma yaptığı, idari personel için ise, öğrenci sayısı azaldıkça ve personelin istekleri ve birimlerin ihtiyaçları dikkate alınarak atama işlemlerinin yapıldığı İşveren temsilcilerince ifade edildi.

12-Batı yerleşkesindeki yemekhanenin genişletilmesi konusunda çalışma yapılması, yemekhanelerden öğle yemeği talebi için, pazartesi günü öğleye kadar internet üzerinden taleplerini karşılayamayan kurum personeline salı günü mesai bitimine kadar bu taleplerini karşılama imkânı tanınması. Özellikle ulaştırma biriminde şoför olarak çalışan personelin görevi nedeniyle yemek fişini kullanamadığı günlerde bir sonraki hafta bu yemek haklarının kullandırılması konusunda gündeme geçildi. İşveren temsilcileri bu taleplerin sağlanması mümkündür, sağlanmış olması gerekirdi çünkü bu konuda çalışma yapılmış ve talimat verilmişti şeklinde beyanda bulundu. Gerekli talimatların ilgili birimlere verileceği belirtildi.

13-a)ÖSYM ve Anadolu Üniversitesinin sınavlarında kurye, hizmetli, bekçi, yedek gözetmen, sorumlu, sorumlu yrd. görev iadesi v.b. gibi sınav görevleri için halen e-posta ile görev verileceği sürekli olarak belirtilmesine rağmen görev talebinde bulunan idari personele adilane görev dağılımı yapılmadığı görülmektedir. Bir sınav oturumunda tek görevin 95.00 TL. olduğu göz önüne alındığında halen bazı personellere, görev alamayanlara nazaran sürekli olarak her sınavda görev verildiği, hatta bazı kişilerin dört oturumda da görevlendirildiği iddia edilmektedir.

b) Bahsi geçen görevler için, son 3 yılda hangi personele ne kadar görev verildiğinin bir tablo-liste halinde hazırlanması ve yayımlanması ile bu listenin sürekli güncel ve erişilebilir tutulması. Ayrıca görev taleplerinin e-postaya ek olarak senede 2 defa birimlerden yazı ile talep edilerek belirlenmesi konulu gündem maddesine geçildi. İşveren temsilcilerince bu konudaki çeşitli sorunların ve şikâyetlerin sınavlarla ilgili il temsilcisi yetkililerine iletildiğini ve bu konuda kendilerinin yetkili olmadıklarını belirtti.

14-Isparta Özel Halk Otobüs İşletmesi toplu taşıma araçlarının günümüz şartlarına göre daha modern bir hale getirilmesi (yaz ve kış için klimalı otobüsler), bu otobüslerin genelinin temizliği, sefer saatlerinin düzensizliği ile ilgili olarak girişimde bulunulması konusundaki gündem maddesinde,  Sendika temsilcileri ve İşveren temsilcilerince;  İdare, Yetkili Sendika temsilcileri ve Öğrenci Konseyi ile birlikte, otobüs İşletmesi ve Isparta Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

15-Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan lokanta, kantin, kafeterya v.b. yerlerde, öğrenciler başta olmak üzere personele kaliteli hizmetin daha ekonomik olarak sunulması, bu işletmelerde sıkı denetim yapılarak fahiş fiyatla ürün satılmasının önüne geçilerek fiyat istikrarının sağlanması. Alışveriş merkezi açılması için özel sektör nezdinde girişimde bulunulması konusundaki gündeme geçildi. İşyeri temsilcilerince denetimlerin yapıldığı ve bu denetimlerin standartlarının oluşturulması gerektiği ve bu doğrultuda yapılan hijyen ve fiyat durumu tutanaklarının Sendika ve Öğrenci Konseyi ile paylaşılmasının uygun olacağı ifade edildi.

16-Seçim Kurulundan seçimde görev alacak sandık görevlileri için, resmi yazı geldiği halde bu yazının birimlere duyurulmadığı belirtilmektedir. Kurum personelinin seçimlerde sandık görevlisi olarak görevlendirilebilmesi için bundan sonraki benzer seçim, referandum, v.b. gerekli girişimlerde bulunulması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince böyle bir yazının kurumumuza gelmediği ifade edildi. Bu konunun İl Seçim Kurulundan Sendika temsilcilerince araştırılması teklif edildi. Sendika tarafından Isparta Seçim Kurulundan yazının akıbetinin araştırılacağı belirtildi.

17-Üniversitemiz tarafından idari personele verilen meslek içi kurs ve seminerlerin Davraz’da bulunan kurumumuz otel işletmesinde, Eğirdir Mavi Göl Uygulama Otelinde veya Konukevinde ve serbest kıyafetle verilerek motivasyon sağlanması konusundaki gündem maddesinde İşveren temsilcilerince bu konunun değerlendirileceği ifade edildi.

18-Kurumumuz personelinden gelen şikâyetlerden anlaşıldığı üzere, Üniversitemiz kreşinin ihtiyaca cevap vermediği küçük kaldığı, personelin artışıyla orantılı olarak kapasitesinin arttırılması gereği konulu gündem maddesine geçildi. İşveren temsilcilerince Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca bu konuda proje çalışmasının olduğu belirtildi.

19-Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından ücretsiz olarak yemek yiyenlere izin verilmemesi, diğer ücret ödeyen personel gibi herkesin ücret karşılığı bu hizmetten faydalanmasının sağlanması konulu gündem maddesinde İşveren temsilcilerince böyle bir durumun olmadığı belirtildi. Dışarıdan görevli gelenlerin ve ücretsiz yemek yiyenler için “A” yemek salonunda değil, “B” yemek salonunda yemek yiyebilmelerine imkân sağlanmasına karar verildi.

20-Üniversitemiz araçlarının kaskosunun olmaması nedeniyle bazı sıkıntılara sebep olduğu, mümkünse bu araçlarının kaskosunun yapılması konusundaki gündem maddesinde İşveren temsilcilerince kasko yapımını sağlayacak yasal düzenleme ve ödeneğin olmadığı, kaza sonrasında kasko olsa da, olmasa da sürücünün kusurlu olması halinde tazmin etmesi gerektiği belirtilerek, diğer durumlarda İdarenin zararı zaten karşıladığı bu konuda bir sıkıntının olmadığı belirtildi.

21-Şirket personellerinin kuruma alınış gayelerine uygun olarak çalıştırılması, memurlarla aynı işi yapmaması. Kurumda sekreterlik haricinde, kesinlikle şirket personelinin memur olarak çalıştırılmaması konulu gündem maddesinde İşveren temsilcilerince de bu durumun yanlış olduğu belirtilmiş olup gereğinin yapılacağı ve konunun değerlendirileceği ifade edildi.

22-Halen yürürlükteki mevzuata göre okutman, öğretim görevlisi ve uzmanlık kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının 1-2 yılda görev süresi uzatılmaktadır. Kurumumuz öğretim elemanlarından 10 yıllık hizmet süresini dolduranların aidiyet duygularının ve motivasyonlarının arttırılması amacıyla sürekli statüye geçirilmesi konulu gündem maddesine geçildi. İşveren temsilcileri teklifi olumlu bulmuş olup Kurumda 10 yılını tamamlayan söz konusu personellerle ilgili bir çalışmanın yapılacağı, belirtildi.

23-30 Kasım 2013’de Resmî Gazete’de yayınlanan, Yükseköğretim Kurumlarında yapılacak İkinci Öğretimde görev alacak idari personelin fazla çalışma ücretlerine ilişkin olarak değişiklik yapılmıştır. Ancak yasa gereği fazla çalışma yapacak personele % 30 ve ödenen ücrete 50 saat sınırlaması getirilmiştir. Fazla çalışma ücretinin Kurumumuzun tamamına yaygınlaştırılabilmesi için bir havuz oluşturulması, Döner sermayede havuzda biriken toplam payın %10-20’nin de bu havuza aktarılarak idari personel ve araştırma görevlilerine eşit olarak dağıtılması konulu gündem maddesinde konunun başka Üniversitelerde bir uygulamasının olup-olmadığı araştırılarak bir değerlendirilme yapılmasına karar verildi.

24-Sendika temsilcilerince bankapromosyonunda yapılan ortak çalışma ve gerçekleşen ihale bedeli için İşveren temsilcilerine teşekkür edildi. İşveren temsilcilerince Üniversite personeline servis için mevzuat çerçevesinde gereğinin yapılacağı belirtildi. Bay-bayan duş kabini için yeni yapılan binalarda gündeme getirileceği belirtilerek toplantıya son verildi.

TÜRK SAĞLIK-SEN İLE GÜNDEM GEREĞİ YAPILAN GÖRÜŞME VE ALINAN KARARLAR

1-Kurul üyelerinin tanışması yapıldı.Yapılan tanışmada, İşveren Temsilcilerinin Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet NumanTAMER Kurul Başkanı, Genel Sekreter V. Mustafa DİRİ ile Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ’dan ve Sendika Temsilcilerinin de Türkiye Kamu-Sen Türk Sağlık-Sen Sendikasının Isparta Şubesinin 01.04.2014.tarih ve 058 sayılı yazısı ile bildirilen temsilcilerin Hayati YILDIZ, Ali BALABAN, ve Özlem ÇAPKUNOĞLU’dan oluştuğu görüldü (Yetki Belgesi İbraz Edildi.). Gündemin maddelerine geçildi.

2-Kurum İdari Kurul Başkan Vekili olarak Sendikaca Hayati YILDIZ tespit edildi.

3-Kurum İdari Kurul Üyelerinden ve İşveren Temsilcisi Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ Raportör olarak görevlendirildi.

4-Toplantıya Araştırma Uygulama Hastanesi yöneticilerinden katılım sağlandı.

5-Bir önceki Kurul kararları gözden geçirilerek gündemin diğer maddelerine geçildi.

6-Sendikaya 4688 sayılı Kanun çerçevesinde Araştırma ve Uygulama Hastanesi içerisinde temsilcilerimizin kullanabileceği bir oda tahsis edilmesi konulu gündem maddesinde Sendika Temsilcilerince teklif edilen odanın araştırılıp değerlendirilebileceği ifade edildi.

7-Araştırma Uygulama Hastanesinde görev yapan Araştırma Görevlileri icap nöbetlerine kalmamaları gerekirken, nöbete bırakılmakta nöbet ücretleri de ilgili kişilere ödenmemektedir. Konulu gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcilerince Maliye Bakanlığınca İcap Nöbetlerinin ödenip ödenemeyeceği konusunda bir yazının yazıldığı ve ödenemeyeceği hakkında cevap yazılarının geldiği belirtildi. Bu durumda olanlara çalışma puanı şeklinde verildiği ve kalite katsayısı ile çalışma yapıldığı ifade edildi.

8-Araştırma Görevlilerine maksimum 130 saat nöbet ücreti ödenmesine rağmen yaklaşık 160-200 saat nöbette kalmakta ve nöbet sonrası mesaisine devam etmektedir. Aynı şekilde Anestezi Teknisyenleri nöbet izinlerini dahi kullanamadıklarını bu mağduriyetleri konusunun görüşülmesi gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcilerince farklı şekilde mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda çalışma yapılması ifade gerektiği ifade edildi.

9-Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yöneticileri İdari Personel ve Araştırma Görevlilerinin istek ve şikayetlerine ilgisiz kalmaları konusunun görüşülmesi gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince sürekli olarak bilgilendirme, istek ve şikayet toplantılarının yapılmasının uygun olacağı belirtti.

10-Son çıkan torba yasadan dolayı özel vakaların mesai dışına alınması sebebiyle personel yetersizliği de dikkate alınarak aktif çalışma süresini uzatmakta ve acil vaka gelmesi halinde ekip hem performans hem motivasyon yitirmekte performans ve motivasyon artırıcı konuların görüşülmesi gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcileri personelin istek ve talepleri doğrultusunda eğitim ve etkinliklerin düzenlenebileceğini ifade etti.

11-Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından ödenen Ek Ödeme, Döner Sermaye, Nöbet Ücretleri vb. gibi ödemeler zamanında ödenmediği ödenen döner sermayelerin tabandan ödenme konusunun görüşülmesinde İşveren Temsilcilerince ödemelerin yapıldığı, hatta dengeleri zorlayarak ödemelerin yapıldığı açıklandı. Üst sınırdan ödemelerin yapılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

12-Torba kanunla yapılan düzenlemeler çerçevesinde personelin kadro ve unvanına uygun birimlerde çalıştırılması konusunun görüşülmesi gündeminde İşveren Temsilcilerince personelin kadro, unvan ve istekleri doğrultusunda çalıştırılma yapıldığı ifade edildi.

13-Ameliyathane, yoğun bakım, özellikli birimlerde çalışan personellere ödenen döner sermaye konusunun görüşülmesi konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince mevzuata göre işlem yapıldığı belirtildi.

14-Çalışanların sorunları ve iş güvenliği ile ilgili gerekli hassasiyet konusunun görüşülmesi konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince eğitimlerin verileceği ifade edildi.

15-Mazeret iznin konusunun görüşülmesi gündemine geçildi. İşveren Temsilcilerince Mazeret izninin Kanunda açıkça yazıldığı ve atamaya yetkili amir tarafından verilebileceği bildirildi.

16-Riskli birimlerde çalışan personellere ödenen % 50 farkın Radyoloji Teknisyenlerinin de faydalandırılması konusunun görüşülmesi gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcilerince Mevzuat hükümlerine göre işlem yapılmakta olduğu ve mevzuatın tekrar inceleneceği ifade edildi.

17-Sendika Temsilcilerince Banka Promosyon’ u için teşekkür edilerek toplantıya son verildi.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...