İlçeden İl’e Satranç Köprüsü Projesi Hayata Geçirildi

27 Nisan 2014 17:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Satranç Ve Zekâ Oyunları Kulübü üyelerinden oluşan e4 Karesi Sakinleri Grubu tarafından hazırlanan “Doğru Hamleler Yapabilmek İçin İlçeden İle Satranç Köprüsü” başlıklı proje, Avrupa Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi desteğiyle hayata geçirildi.

Satranç Köprüsü Projesi ile Isparta iline bağlı ilçelerde yaşayan ilköğretim öğrencileri Isparta şehir merkezinde profesyonel satranç eğitimi alıyorlar. Bu eğitim ile ilçe ve köy okullarında yeterli satranç eğitimi alamayan gençlerin satranç sporunu bilinçli bir şekilde öğrenmeleri, satranç sporu ile sosyalleşmeleri, bireysel gelişimleri için doğru adımlar atmaları ve uluslararası yarışmalarda yarışabilmelerini sağlayacak alt yapının oluşturulması hedefleniyor.

Satranç ve Zekâ Oyunları Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. S. Tulga Telli, yaptığı açıklamada Satranç Köprüsü projesinin hem Isparta hem de SDÜ açısından çok yararlı olduğunu, buna benzer projelerin Erasmus çerçevesinde de gerçekleşebileceğini ve yakın gelecekte AB’ye bağlı farklı üniversitelerle ikili anlaşmalar imzalayarak faaliyetlerini yurt dışına taşıyacaklarını söyledi.

Satranç ve Zekâ Oyunları Kulübü Eğitmeni Ümit Murat Gül ise Satranç sporu hakkında bilgi vererek “Bu spor ile pek çok kişisel ve sosyal kazanımlar elde etmek mümkündür. Projemiz de bu kazanımların sadece şehir merkezinde yaşayan insanların yanında ilçe ve köylerde yaşayan insanların da edinmesini istiyoruz” dedi.

Satranç ve Zekâ Oyunları Kulübü Başkanı Bestami Gözükara’da ulusal alanda düzenlenen yarışmalara katılarak SDÜ’yü başarıyla temsil ettiklerini ifade ederek sosyal sorumluluk alanında da böyle bir projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Satranç ve Zekâ Oyunları Kulübü üyelerinden oluşan e4 Karesi Sakinleri Grubu adına Satranç Köprüsü Projesinin yasal yürütücülüğünü yapan Doğan Küçük de proje hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Dünyanın geleceğini doğru ve akılcı düşünen gençler ayakta tutar. Hayata dair doğru hamlelerin nasıl yapılabileceğini bilen, eğer bir hata yaparsa bunun her şeyin sonu olmadığını anlayan, hatalarına karşı sorumluluk alabilen, her yapılan doğru hamlenin güzel sonuçlar getirebileceğini bilen; bilinçlenmeyi, değişmeyi isteyen ve aydınlık yarınlar için sesini duyurabilecek cesarete sahip, ‘’Ben de geleceğim!’’ diyebilecek bir genç nüfus oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda Satranç oynamak bizim için en büyük eğitim aracı ve en sağlam köprümüz olacaktır”

Satranç köprüsü Projesi kapsamında ilk olarak Atabey Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Lisanslı birer satranç sporcusu olarak eğitimlere devam edip turnuvalara katılıyorlar. Satranç köprüsü, Mayıs ayı sonunda düzenlenecek bir satranç turnuvası ile sona erecek.

 

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...