Ülkü Ocakları’ndan kınama

27 Nisan 2014 18:00

Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili yapmış olduğu mesajını kınadı.

Çapraz’ın açıklaması şöyle: “Başbakan R.T Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapmış olduğu talihsiz saçma ve ihanet kokan açıklamalar Türk Milletini derinden üzerken dış güçlerde sevinç uyandırmıştır.

İnsanlıktan nasibini alamamış Ermeni çetelerinin yaptıkları katliamların, zulumlerin, ateşe verdikleri tarlaların ve evlerin acısı tazeliğini korumaktadır. Doğu Anadolu bölgemizde bu acıların izleri bugün yapılmış gibi hissedilmektedir.

Tehciri insanlık suçu olarak görmek, göstermeye çalışmak veya bunun için zemin hazırlamak insanlığın, aklın, vicdanın ve tarihin kabül edebileceği bir şey değildir.

Tarihi gerçeklerin tahkik edilmesine yanaşmayanların hangi platformda olursa olsun konuşacaklarının da bir anlam ve geçerliliği olmayacaktır. Fakat Ermeni lobisinin veya Türk ve Türkiye düşmanlarının 90 yıldır yapamadığını, Türk Milletinin mensuplarının oylarıyla seçilmiş Başbakan bir açıklamasıyla yapmaya çalışmıştır. Recep Tayyip Erdoğan aziz şehitlerimizin ruhlarını incitmiş, kemiklerini sızlatmış, Türk Milletinde büyük bir şaşkınlık ve üzüntüye sebep olmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan’ın bu talihsiz açıklamalarının Türk Milleti nezdinde hiçbir karşılığı olmadığı da kesindir. Fakat bu açıklamaların Ulusal Egemenliğimizin yıldönümünde yapılmış olması da dikkat çekicidir.

Hiç kimse bir algı oluşturma operasyonu yapmaya kalkmasın.

Hiç kimse sözde ermeni soykırımını yalanlarla tanımaya veya tanıtmaya kalkmasın.

Türk Siyasi Tarihinin her döneminde Büyük Türk Milleti şerefiyle yaşamış ve yaşatmıştır. Tarihimizin hiçbir döneminde insanlık dışı yaptırımlar, kara lekeler olmamıştır. Fakat Türk Siyasi Tarihine Başbakanın açıklamaları kara bir leke olarak geçmiştir.

Saygılarımızla”.

 

 

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...