Hesap kapatmak için uğraşmayın!

27 Nisan 2014 18:06

Bankalarda kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak şeklinde ortaya atılan iddialar vatandaşı banka banka gezdiriyor. Ancak BDDK tarafından bankalara gönderilen yazıda böyle bir talimatın bulunmadığı ortaya çıktı.

Vatandaşlar günlerdir banka banka gezip kullanmadığı hesaplarını kapatmak için birbirleriyle yarışıyor. Hatta daha önce hesabının olup olmadığını bilmediği halde işini garantiye almak için tüm bankaları gezen vatandaşlar dahi bulunuyor. Sebep; 28 Nisan’a kadar bankalarda kullanılmayıp kapatılmayan hesaplardan işletim ücreti alınacak iddiası. 

BANKALAR BU İŞLEMLER İÇİN 2’ŞER 3’ER PERSONEL AYIRDI

İddianın hızla yayılması sonrası vatandaşlar bankalara akın etti. Ortada dolaşan bir diğer iddia ise işletim ücretinin her hesap için 50 TL olacağı yönünde. Rakam yüksek olunca vatandaşlar işlerini güçlerini bırakıp banka banka dolaşmaya başladı. Bankalar ise yoğunluktan dolayı 2 ya da 3 personelini sadece bu iş için ayırmaya başladı.

BDDK YAZI GÖNDERDİ

Ancak önceki gün Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara gönderildiği ileri sürülen bir yazı vatandaşın içine su serpecek cinsten. Yazıda böyle bir kararın alınmadığı iddia ediliyor. Banka yetkilileri de gelen yazıyı doğruladı.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...