“Esas olan ceza değildir, esas olan o ruhun oluşmasıdır”

27 Nisan 2014 18:09

Vali Vahdettin Özkan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında çevreyle ilgili konularda yazılan cezalara “Bir daha neden yazılıyor diye sormayacağım” demişti. Vali Özkan, bunu söylemesindeki amacı açıkladı. Özkan, “Küçük gibi görünen çevresel tahribat hayati bir konu olabilir. Gelecek nesillerde kaldırılamayacak bir etkiye neden olabilir” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında çevre duyarlılığı konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Özkan, toplantıda “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ceza yazdığı zaman neden yazılıyor diye sormayacağım” demişti.

DEDİKLERİM YANLIŞ ANLAŞILMASIN

Vali Özkan, bunu demesindeki amacın; Bundan sonra hep ceza yazılacak anlamında olmadığını esas olanın tarihi, kültürel ve çevresel değerlere sahip çıkılması olduğunu belirterek “Önemli olan kalkınırken sürdürülebilir bir şekilde bu kalkınmayı gerçekleştirmemiz. Bu çerçevede herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu konuda kişiler düşen işler vardır, kurumlara düşen işler vardır. Buradaki hassasiyetimiz; Kamu kurumlarının herkese örnek olmasını kastetmekti. Esas olan ceza değildir. Esas olan iklimin, ruhun oluşmasıdır” dedi.

KAMU BU KONUDA REHBERLİK YAPACAK

Öte yandan çevresel değerlerimiz tahrip olduğu zaman gelecek nesillere de haksızlık etmiş olduğumuzu bildiren Vali Özkan, “Küçük gibi görünen çevresel tahribat hayati bir konu olabilir. Gelecek nesillerde kaldırılamayacak bir etkiye neden olabilir. Biz aslında hassasiyet vurgusu yapmış olduk. Bu konuda kamu rehberlik yapacak. Bütün uyarılara rağmen kamu birimleri olarak çevreye mutlak suretle zarar veriyorsak ve gereken yapılmıyorsa biz görevimizi yapmıyoruzdur anlamına gelir” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...