Teknoloji Kulübü Robotiği Köylere Taşıdı

29 Nisan 2014 15:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından Isparta Senirkent ilçesine bağlı Turan İlkokulunda robot gösterisi yapıldı.

Gerçekleştirdikleri projeler ve ülkemizin birçok ilinde katıldıkları robot yarışmaları sonucunda kazandıkları deneyim ve tecrübeleri öğrencilerle paylaşan kulüp üyeleri, etkinlikte, çizgi izleyen ve mini sumo robotları gösterime sundu.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük beğenisini toplayan etkinlikte, Turan İlkokulu öğretmenlerinden Melek Özger Bingöl “Öğrencilerimiz kısıtlı imkânlarından dolayı bu tarz bilim ve teknolojik çalışmalara çok uzak kalıyorlar. Teknoloji Kulübü sayesinde öğrencilerimiz ilk defa robotlarla tanışarak onları inceleme fırsatları oldu. Bu gösterinin yapılmasına yardımcı olan Teknoloji Kulübüne teşekkür ediyorum” dedi.

Teknoloji Kulübü Eğitim Sorumlusu Burak Musa Hoşafçı da “Teknoloji Kulübü olarak ülkemizde teknoloji ve bilimin gelişmesi amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz ve robotiği tüm Isparta’ya sevdirmeyi hedefliyoruz.  Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin robotlarla daha genç yaşta tanışmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...