Mermer Ocakları Ormanlık Alana Dönüştürülecek

29 Nisan 2014 15:53

Bucak'ta bazı mermer ocaklarının rehabilite edilerek ormanlık alanlara dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve mermer ocağı çalıştıran şirketler tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Çamlık beldesinde bulunan bir mermer ocağının sahası, mermer atıkları, kaya ve taşlardan temizlenerek, toprak takviyesiyle fidan dikilebilir hale getirildi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, madencilik firmasının atıklar için kullandığı alanı tekrar ormana dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Mermer ocaklarının Türkiye'nin bir kaynağı olduğunu, bu kaynağı en iyi şekilde değerlendirip çevreye zarar vermeden çalışmalarını sürdürülmesi gerektiğini belirten Değirmenci, şöyle konuştu:

"Burada madencilik olayının sadece doğayı tahrip eden ve bozan kısmıyla değil, tamir eden, yani işletmecilik anlayışına uygun bir şekilde fidan dikimi yapmaktayız. Madencilik doğayı tamamen bozuyor ama bunun geri dönüşümü var. Bunun örneklerini bugün burada hep beraber fidan dikerek sergiliyoruz."

Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay ise ilçede mermer ocaklarının ekonomiye büyük katkı sağladığını kaydetti. Bucak'ı "Taşın AŞ olduğu yer" diye nitelendiren Akçay, "Bu sloganla hareket ediyoruz. Mermerin ilçemize katkısını çok iyi biliyoruz. Aynı zamanda yüzde 69'u ormanla kaplı ilçemizde ormanların korunması ve artırılması konusunda hassas davranıyoruz" dedi.

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...