Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Genç Hukukçularla Buluştu

29 Nisan 2014 16:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü ve Türkiye Barolar Birliği tarafından “Ceza Muhakemesi Hukuku Bağlamında İnternet Ağı ve Erişimin Engellenmesi” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk ve Adalet Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fahrettin Önder, hukuk eğitiminde teorik bilginin yanı sıra uygulamaya da büyük önem verdiklerini söyleyerek Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. İhsan Baştürk’ü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından “Ceza Muhakemesinde Koruma Tedbiri Olarak Erişimin Engellenmesi ve İnternet” konulu konferansa geçildi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. İhsan Baştürk konuşmasında, bilişim hukukunun çok önemli olduğunu ve geniş alana yayıldığını belirterek erişimin engellenmesi deyince 5651 sayılı kanunun karşımıza çıktığını ifade etti. Konuşmasının devamında 2008 yılında çıkan aile ve Türk toplumunun değerlerinin korunmasını hedefleyen 5651 sayılı kanun hakkında bilgi verdi.

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...