Yalvaç Hıdırellez’e hazır

29 Nisan 2014 16:14

Yalvaç Belediyesi öncülüğünde her yıl kutlanan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da 6 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Gündüz Hıdırlık tepesinde Hıdırellez ateşi yakılıp halka keşkek ikram edilirken akşam da Kültür Bakanlığı sanatçılarının vereceği konser gerçekleştirilecek.

Türklerin Yalvaç’a gelişi kadar eskiye dayanan Hıdırellez şenlikleri bu yıl da Yalvaç Belediyesi öncülüğünde 6 Mayıs Salı günü kutlanacak. Yalvaç’ta Hıdırellez’in geleneksel mekanı olan Hıdırlık tepesinde gerçekleştirilecek etkinliklere saat 10:30 mevlit okunması ile başlanacak. Ardından Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün konuşmasıyla gerçekleştirilecek açılış töreninde mahalli sanatçılar Yalvaç türkülerini söylerken Yalvaçta bulunan okulların halk oyunları ekipleri de çeşitli gösteriler sunacak.

Hıdırellez ateşinin yakılmasının ardından halka, Yalvaç’ın yerel lezzeti olan keşkek ikram edilecek ve Yalvaçlıların tepenin yeşil ortamında, eski Hıdırellezleri canlandıran geleneklerini yaşatarak gün boyu piknik yapması sağlanacak.

Hıdırellez şenliklerinin akşamki bölümünde ise halka açık konser verilecek. Kapalı Pazar yerinde kurulacak sahnede Kültür Bakanlığı sanatçılarından Türk Sanat Müziği dalında Ayşe Aslanca ve Türk Halk Müziği dalında da Ferman Kaya Yalvaçlılarla buluşacak.

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, çok eski bir Türk geleneği olan Hıdırellezi gelecek nesillere aktarmak için çocuklara ve gençlere tanıtmanın önemli olduğunu belirterek, 6 Mayıs’ta herkesi Hıdırellez coşkusunu birlikte yaşamaya davet etti.

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...