Kağan Bebek artık duyabilecek

29 Nisan 2014 16:18

Süleyman Demirle Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde, doğuştan işitme kaybı olan 2 yaşındaki Kağan bebeğe Prof. Dr. Murat Yarıktaş tarafından koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Kağan bebek artık duyuyor.

Doğuştan ileri derecede işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarından fayda görmeyen 2 yaşındaki Kağan Poyraz Kaymaz, SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi  KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş tarafından yapılan ameliyatla koklear implant (iç kulağa implante edilen işitme cihazı) adı verilen işitme cihazı takıldı. Dil-konuşma gelişiminin olduğu 2-4 yaşlar arasında çocuğun duyması sağlanarak ileride konuşma becerisinin de normale yakın gelişmesi sağlanacak. Ameliyatı yapan Hastane Başhekim Yardımcısı ve KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş şunları söyledi: “2013 yılında başladığımız çok ileri derecede sensörinöral işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda modern teknolojinin sağladığı imkanları kullanarak iç kulaktaki salyangoz olarak bilinen kokleaya implante edilebilen işitme cihazı (Koklear İmplant) uygulamasına başlamıştık. Bu tedaviyi bir hastamıza daha uyguladık.

NORMALE YAKIN DUYMASINI BEKLİYORUZ

Doğuştan ileri derecede işitme kaybı olan Kağan bebeğin yapılan tetkiklerinde koklear implanttan fayda görebileceğini tespit ettik. Çok başarılı geçen operasyon sonrasında normale yakın duymasını bekliyoruz. Böylece konuşma gelişiminin devam ettiği 2-4 yaş aralığında duyması sağlanarak ileride normale yakın konuşma becerisinin gelişeceğini umuyoruz. Ancak cihazı takmakla iş bitmiyor. Dil gelişiminin tamamlandığı 6 yaşına kadar rehabilitasyon programına alınması gerekiyor. İmplant takmaya uygun olup olmadığını değerlendirirken, sonrasında gereken bu rehabilitasyon programı ile ilgili aileyi de bilgilendiriyoruz. Isparta bu konudan çok şanslı, hem değerlendirip ameliyatını yapabilen güzel bir hastaneye sahip, hem de sonrasında rehabilitasyon hizmetlerini veren merkezler var. Umarım daha fazla hastanın şifa bulmasına vesile oluruz.”

BABADAN TEŞEKKÜR 

Isparta Senirkent İlçesi Büyükkabaca beldesinde ikamet eden Baba Süleyman Kaymaz, ise  çocuklarının duyabilecek olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymaz, "Oğlumuzun doğuştan işitme kaybı vardı. SDÜ Hastanemize getirdik. Murat Hocamızın  başarılı operasyonu ile Kağanımız artık duyabilecek.  Murat Hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...