CHP, genel seçimlere mevcut yönetimle girecek

29 Nisan 2014 16:23

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, geçtiğimz hafta sonu Ankara’da düzenlenen İl Başkanları Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Şenol, herhangi bir görevden almanın söz konusu olmadığını ve 2015’te yapılacak olana genel seçimlere mevcut yönetimle girileceğini bildirdi. Şenol, ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimi için örgütlerin Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i gösterdiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ankara’da düzenlenen İl Başkanları toplantısı sonrası gazetemize açıklamada bulundu. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantıda İl Başkanlarının tek tek illerindeki durumu aktardıklarını ifade eden Şenol,  belli başlı konuların ön plana çıktığını bildirdi.

MOBİL ÜYELİK SİSTEMİ GELİYOR

İlk olarak üye aidatlarının toplanması için mobil üyelik sistemi getirileceğini dile getiren Şenol, “Mobil üyelik sistemi geliyor. Yani aidatlar cep telefonlarından yatırılacak. Çünkü aidatlar ödenmiyor ve bu bizim için büyük sorun. Zaten aidat da 1 TL” dedi.

ADAYIMIZ YILMAZ BÜYÜKERŞEN

Öte yandan yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylarının da belli olduğunu belirten Şenol, “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bize ayrıntılı bir bilgi verilmedi. Ancak şunu biliyoruz; Siyasi partiler adayı destekleyecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde hazine hiçbir partiye yardım yapmayacak. Partiler hangi adayı destekliyorsa onun propagandası yapılacak. Yol haritası çok açık verilmedi. Bu arada adayımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen çıktı. Bu kesin değil ama biz de Yılmaz Büyükerşen’i yazdık. Genel Başkanımız aday olmayacağını açıklamıştı. Belki adayımıza MHP bile sıcak bakabilir. Çünkü Büyükerşen hocamız siyasete pek bulaşmamış, partizan olmayan bir kişilik” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU 2 SORU SORDU

Diğer taraftan toplantının ilerleyen saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi alamayan illerde İl Başkanlarına 2 soru sorduğunu bu sorulara tüm netliğiyle cevap verdiğini dile getiren Şenol, “Genel başkanımız bize iki soru sordu. Hatalarımız ve ilimizin durumunu anlattık. 3 kere konuşma yaptım. MHPyi destekleyenleri, başarısığlığı açıkça anlattık. CHP’ye yakın STK’ların bile MHP’yi desteklediğini söyledik. Basındaki yazar çizerlerin CHP’ye büyük zarar verdiğini örneklerle anlattık. Bu sadece Isparta’da değil tüm Anadolu’da il başkanlarının ortak şikayeti. AKP’den kaçanlar CHP’ye değil MHP’ye gitmiş. Genel tespit bu. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Isparta’ya ilgili özel durum yapmadı. Sorularına yanıt aradı. Bütün konuşmalarımızı not aldı” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANLARI GÜÇLÜ GENEL SEKRETERLİK İSTEDİ

Bu arada İl Başkanları olarak güçlü Genel Sekreterlik istediklerini bildiren Şenol, şöyle devam etti; “Baykal zamanında güçlüydü. Şimdi formalite. Eski sisteme geri dönmesini istedik. Tüzük kurultayı olması noktasında Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Genel Başkan seçimli olmayan bir kurultay yapılması planlandı. Genel başkanımız İl Başkanlarına ve örgütlerine güvendiğini ancak elde edilen başarıyı yeterli görmediğini söyledi. Görevden alma yönünde bir durum da söz konusu değil.

GÖREVDEN ALMA OLMAYACAK

Genel Başkanımız ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra genel kurulları yapsak nasıl olur?’ dedi. Sıkıştırılırsa 3 ayda hallederiz dedik. O da çok uzun dedi. Sıcak bakmadı. Yani genel seçimlere mevcut yönetimlerle gireceğiz. Ondan sonra genel kurullar yapılacak. Ancak istifa eden ilçeler var onların yapılabilir. Hava bu şekilde. Başarısızlığımızı bildirdik. İstifa niyetimizi söyledik. Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin buna karşı olduğunu söyledi. Genel Başkanımız da istemedi. Genel merkezin böle bir tasarrufunun olmadığını gördük.

ÇALIŞMA ŞEKLİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK

Son olarak Genel Başkanımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde çalışma şeklimizin önümüzdeki günlerde şekilleneceğini, asıl çalışmanın genel seçimler olduğunu vurguladı." 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...