“Kararın toplumsal yönüne de bakılmalı”

29 Nisan 2014 16:28

1 Ekim 2014 tarihi itibariyle kömür yakımının yasaklanmasının yankıları sürüyor. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bu tür kararlar alınırken işin toplumsal yönünün de ele alınması gerektiğini vurguladı.

Mahalli Çevre Kurulu kararıyla Isparta'da 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle kömür ve fueloil yakımının yasaklanmasına MHP İl Başkanı İsa Yalçın'dan da değerlendirme geldi. Gazetecilere açıklamada bulunan Yalçın, "Bu konu Isparta'da birçok kesimi etkileyecek önemli bir konu. İllaki Isparta menfaatleri, düşünülerek alınmış bir karar ama işin toplumsal yönünün de  değerlendirilmesi gerekir. Bu konuyla  ilgili partimiz bir değerlendirme yapıyor.  Tabi değerlendirmeden sonra genel bir kanaatimiz oluşacaktır.  Bunda sonraki  süreçte ancak kararın değişip değişmemasi konusuyla ilgili görüş  sunarız.  Önümüzdeki günlerde Isparta için hayırlı olacak ne varsa bu şekilde uygulanacağını düşünüyorum" dedi. 

ORTAK ÇÖZÜM BULUNUR

“Kararı doğru buluyor musunuz?” sorusuna cevap veren Yalçın, “Şu an için doğru veya yanlış karar diyemem. Bir şeyin akşamdan sabaha olması çok zor olur. Bir süreç lazım. Ama kirliliğin önlenmesi için de radikal tedbirlerin alınması lazım. İkisi arasında ortak bir çözüm bulunacağını sanıyorum” diye konuştu.

BAŞKAN GÜNAYDIN: “SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

 Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a da gazeteciler bu soruyu yöneltti. Ancak Günaydın, yasak kararına ilişkin değerlendirmesini sonra yapılacağını söyledi. 

 

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...