‘Start-Up Weekend Antalya’da İş Fikirleri Yatırıma Hazırlandı

30 Nisan 2014 18:00

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) desteğiyle gerçekleştirilen ve yatırıma dönüştürülebilir iş fikirlerinin yarıştığı “Start-Up Weekend Antalya” etkinliği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki (ATSO) kapanış toplantısı ile sona erdi. Farklı illerden 60’a yakın iş fikri sahibi, gruplar oluşturarak 6 yatırım fikri üzerine; tasarımı, finansmanı, sürdürülebilirliği ve yönetimine ilişkin mentorlar ile birlikte aralıksız 54 saat çalıştı.

“Başarı hikayesi dinleme, başarı hikayesi yaz! Fikrinle gel, ekibini oluştur, ilk elemeyi geç! Mentorlar eşliğinde çalış, yeni işinin temellerini bizimle at!” sloganlarıyla yola çıkan Start-Up Weekend Antalya programı, Batı Akdeniz bölgesinde iş fikrine sahip olan girişimcilere bir araya getirerek bir yatırımın temellerinin atılmasına ilişkin mentörler eşliğinde çalışma fırsatları sundu. 25 Nisanda başlayan ve Kalkınma Bakanlığı, UNDP, Habitat Kalkınma,  Uluslararası Girişimcilik Merkezi gibi kurumlarca desteklenen Program çerçevesinde değişik illerden altmışa yakın iş fikri sahibi farklı gruplar oluşturarak altı yatırım fikrinin; tasarımı, finansmanı, sürdürülebilirliği ve yönetimine ilişkin mentörler eşliğinde aralıksız olarak elli dört saat çalıştı. TOBB Antalya Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının da desteklediği Start-Up Weekend Antalya programında, yaptıkları çalışmaları sunum haline getiren grup temsilcileri değerlendirme jürisi ve diğer katılımcılar önünde iş fikirlerini sundu.

BAKA, İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİLİĞE YATKIN YATIRIMCILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, kapanış toplantısında BAKA’nın kurulduğu günden bu yana iş fikri olan ve girişimciliğe yatkın yatırımcılara destek olmaya devam ettiğini ve proje bazlı mali destekler verdiğini ifade etti. Alaattin ÖZYÜREK, “BAKA bundan sonra yapılacak Start-Up programlarını ve girişimcileri desteklemeye devam edecektir” dedi.

Microsoft Türkiye’den Eğitim Yöneticisi Anıl ÇEKİÇ, Habitat Kalkınma’dan Üst Kurul Üyesi Sezai HAZIR, KOÇ Holding’den Cem SOYSAL, UNDP’den Yönetim Danışmanı Hansın DOĞAN gibi önemli isimlerin yer aldığı jüride BAKA uzmanı Sadettin DİKMEN de görev alarak yarışan projelerin değerlendirilmesi için katkı sağladı.

Tamamı yazılım sektöründen olan projelerin değerlendirmesi sonucu “Bütcem bu” isimli, kullanıcının tatil için ayırdığı bütçeye göre konaklama tesislerinin teklif yapmasını sağlayan yazılım programı birinciliğe layık görüldü. Yarışma katılan diğer bazı yazılım projeleri ise kariyer planlamasına yardımcı bir program olan Mentee portalı, çoklu engellilerin kullanımına yönelik uygulamalar içeren Engelsiz Medya, amatör futbolcu ile kulüpleri buluşturan Futbolun Prensleri uygulaması, ve bilişim ve IT yetkililerinin kurumlarında karşılaştıkları problemleri online sorabileceği bir uzman havuzu barındıran Destekzone şeklinde programda yer aldı.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...