SDÜ Heyeti Malezya ve Endonezya’da Çalışma ve İşbirliği ziyaretlerinde bulundu

30 Nisan 2014 18:03

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şahiner, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Handan Giray ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Habil Kalkan, üniversitelerde incelemelerde bulunmak ve işbirliği olanaklarını görüşmek üzere 14-18 Nisan 2014 tarihlerinde Malezya ve Endonezya’ya bir dizi ziyarette bulundu.

SDÜ Heyeti ilk olarak Endonezya Açe Bölgesi Başkenti Banda Açe’de bulunan Syiah (Şah) Kuala Üniversitesini (UNSYIAH) ziyaret etti ve burada Mevlana Değişim Programı ve fakülte tanıtımlarının ardından fakültelerin karşılıklı görüşmeleri ve işbirlikleri için zemin hazırlamak üzere ikili çalışmalar yapıldı. Ziyaretin neticesinde SDÜ ve UNSYIAH arasında ortak çalışmaların ve öğrenci-öğretim üyesi değişiminin çerçevesini oluşturan “mutabakat zaptı” ve “Mevlana Değişim Programı Anlaşması”  gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.

Daha sonra bölgenin seçilmiş valisi Dr. Zaini Abdulah ile görüşen heyet, üniversiteler arasında başlayan işbirliğinin önemi ve desteklenmesi, ayrıca işbirliğinin kamu kuruluşları arasında da teşvik edilmesi ve Türk yatırımcıların Açe’ye gelmesinin önemi konuşuldu.

SDÜ heyeti, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da üç üniversiteyle görüşmelerde bulundu. Daha önce Mevlana Anlaşmasının imzalandığı Putra Malezya Üniversitesinde(UPM) samimi bir ortamda gerçekleşen toplu buluşmada heyet, araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mohd. Azmi Mohd Lila, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdul Shukor Juraimi, bölüm başkanları ile bir araya geldi.

UPM’de seçmeli olarak Türkçe dersi alan öğrencilerle de buluşan heyet, öğrencilerle ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nasir Shamsudin ile sıcak bir sohbet etme ve öğrenciler de Türkçe uygulama yapma fırsatı buldu.

Malezya’nın ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Uluslararası Malezya İslam Üniversitesinde (IIUM) gerçekleştirilen SDÜ ve Mevlana programı tanıtımları ile öğretim üyeleri ve öğrencilerle görüşüldü. Potansiyel işbirliği alanlarındaki ayrıntılar küçük gruplara ayrılarak tartışıldı. Görüşmeleri takiben gerçekleştirilen törende, IIUM ve SDÜ adına, IIUM Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdelaziz Berghout ve SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan tarafından bir mutabakat zaptı ve Mevlana Değişim Protokolü imzalandı.

Malezya’daki son görüşme Selangor Üniversitesi (UNISEL) ile yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hj Anuar Bin Hj Ahmad ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azmuddin İbrahim ile gerçekleştirilen görüşmelerde, Selangor Üniversitesinin SDÜ Bilim Şenliklerine ve değişim programlarına katılım konusunda istekliliği vurgulandı. Gerekli bilgilendirmelerden sonra UNISEL ile Mevlana Değişim  Anlaşması imzalandı.

Ziyaretlerin üniversiteler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Mevlana Değişim Programına ilgiyi arttıracağı ve somut çıktılarının kısa sürede ortaya çıkacağı beklenmektedir.

 

 

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...