Dezavantajlı kişiler işgücü piyasasına kazandırılacak

30 Nisan 2014 18:05

Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı ile ilgili duyuru yapıldı.

Hibe programı kapsamındaki Hedef gruplara yönelik Proje başvurusu yapabilecek Kurum ve Kuruluşlarına 07.05.2014 tarihinde saat 13:30 da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlenecek.

Duyuruda; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından insan kaynaklarım gelişimine ilişkin politika ve uygulamaların başarıyla yürütülebilmesi amacıyla ilgili Kurum ve Kuruluşlarla işbirliği yaparak insan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programını (İKG OP) hazırlamıştır.

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı, Başkanlık tarafından yürütülen İKG OP’nin dezavantaj kişilerin işgücü piyasasına dahil edilmesi için işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve sosyal koruma ile işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılması amacına hizmet eden “sosyal içerme” öncelik ekseninin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Teklif çağrısının genel amacı, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılmasıdır.

Bu teklif çağrısı kapsamında sunulan toplam tutar 30.000.000 Avro’ dur. Ön teklifler için son başvuru tarihi olan 10.06.2014 olup; Hibe programı kapsamındaki Hedef gruplara yönelik Proje başvurusu yapabilecek Kurum ve Kuruluşlarına 07.05.2014 tarihinde saat 13:30 da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlenecektir.

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenip, eğitimleri Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Uzmanları tarafından yapılacak olan toplantının Müdürlüğünüz vasıtasıyla Kamuoyuna duyurulması hususunda;

Bilgilerinizi arz ederim” denildi.

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...