ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ

30 Nisan 2014 18:07

Osman AKÇİL

                                                                                         Memur – Sen İl Temsilcisi

                                                                               Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı

 

Cenab-ı Hakkın, biz kullarına rahmet ve mağfiretini ihsan ettiği belli vakitler, özel zamanlar vardır. Hafta içerisinde Cuma, aylar içerisinde ise üç aylar olarak bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayları, bu feyizli ve bereketli zaman dilimleridir. Allah ü Teala’ya sonsuz hamd-ü senalar olsun ki, üç ayların başlangıcı olan Recep ayına girmiş bulunuyoruz. Peygamber efendimiz(sav), üç aylar girince her zamankinden daha fazla ibadet eder ve şöyle dua ederdi: “Allah’ım, Recep Şaban’ı hakkımızda hayırlı kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur. Recep ayı içerisin yer alan ve önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayan gece ise Mübarek Regaib kandilidir.

Cenab-ı Hakk’ın bizlere böylesi aylar ve geceler ihsan etmesinin en önemli sebeplerinden birisi de günah ve sevaplarımızı göz önüne alarak nefis muhasebesi yapmamız ve kendimize çeki - düzen vermemiz içindir. Hz. Peygamber (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyururlar: “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez. Receb’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ın 15. gecesi Cuma geceleri, Ramazan ve Kurban bayramı geceleridir. Yüce rabbimiz böyle mübarek gün ve gecelerde yapacağımız ibadetlere ve salih amellere çok büyük mükâfatlar vaad ediyor. Onun için Allah’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı böyle müstesna geceleri çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.

Geçmişte yaptığımız günahlarımızı ve hatalarımızı terk etmek, günahlarımızın bağışlanması için Allah’a yalvarıp yakarmak için Regaib gecesi bizim için büyük bir fırsattır. Bu fırsatları iyi değerlendirelim. Cenab-ı Hak Zümer suresi 53. ayette şöyle buyurur: ” Ey Muhammed de ki, ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım ! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü O çok bağışlayan çok merhamet edendir.”

Bu duygularla  bütün Müslüman kardeşlerimizin ve hemşehrilerimizin Mübarek üç aylarını   tebrik ediyor,  aziz milletimizin, Alem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...