Gülbirlik geçen sezon 5 milyon TL gelir elde etti

30 Nisan 2014 18:15

Gülbirlik, 2013 İş Yılı Olağan Genel Kurul’u dün gerçekleştirildi. Ancak yeni yönetmeliğe göre yönetim kurulunun ibrası yapılamadı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, geçtiğimiz sezon 944,5 ton gülçiçeği alımı yaptıklarını ve yaklaşık 5 milyon TL de gelir elde edildiğini açıkladı.

Gülbirlik, 2013 İş Yılı Olağan Genel Kurul’u dün gerçekleştirdi. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, geçtiğimiz sezon yapılan faaliyetleri delegelere aktardı.

944,5 TON GÜLÇİÇEĞİ ALIMI YAPILDI

2013 gül sezonunda 944,5 ton gülçiçeği alımı yapıldığı belirten Demir, bundan207,5 kggülyağı,255 kggül konkreti, 33,5 ton dökme gül suyu mayası ve253,5 kgda gülsuyu konsantresi gerçekleştirildiği söyledi.

GÜLBİRLİK GEÇTİĞİMİZ SEZON 5 MİLYON 105 TL GELİR ELDE ETTİ

Öte yandan geçtiğimiz sezon gülyağı ve gül konkreti ihracatından 3 milyon 329 bin TL, yurtiçi gül yağı, gül konkteri ve gülsuyu, hammade satışı, gül çiçeği ve diğer malzeme satışlarından gelirler 1 milyon 380 bin TL ve diğer gelirlerle birlikte toplam 5 milyon 105 bin TL gelir elde edildiğini belirten Demir, “Giderler toplamı ise 5 milyon 54 bin TL. Gülbirlik geçtiğimiz sezonu 51 bin TL artı bakiye ile kapattı” diye konuştu.

ELDE KALAN ÜRÜN YOK

Diğer taraftan geçtiğimiz sezon gülçiçeği alım kampanyasında kg başına 2 TL ön ödeme yapıldığını hatırlatan Demir, “Yapılan üretimler ve kampanya sonrası yurt dışı ziyaret sonucunda ortaya çıkan gülyağı pazar fiyatına göre gül çiçeği 3 TL 68 krş olarak tespit ve ilan edildi. 2013 yılı gül çiçeği kampanyasında toplam 3 milyon 479 bin TL ürün bedeli ödendi. Ayrıca 2013 yılında üretilen gülyağı, gülkonkreti satışları tamamen yapıldı stokta ürün kalmadı” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU’NUN İBRASI YAPILAMADI

Son olarak gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu’nun ibrası gerçekleştirilemedi. Bu durumun açıklamasını yapan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik “4572 sayılı yasa devreye girdikten sonra tarım satış kooperatifleri birliklerinin ve Türkiye’deki 1163 sayılı yasaya tabi olan tüm kooperatiflerde bakanlık tarafından köklü değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler içerisinde torbada bizim payımıza düşen bazı değişiklikler söz konusu.  Yeni çıkan ana sözleşmeye göre denetim kurulu tamamen lağvedildi. Bu görev kendi iç bünyesi içerisinde yeni bir denetim kurulu faaliyetiyle ilgili bir yönetmelik bakanlık tarafından yayınlanıncaya kadar bu denetim faaliyeti, yönetim kurulunun kendi kendini denetlemesi şeklinde cereyan ediliyor. Ama bu kendi kendini ibra ediyor anlamına gelmiyor. Yönetmelik yayınlandığında biz tabi olduğumuz denetim şekli ne ise birliğimiz ona göre hareket edecek ve ibrası ondan sonra yapılacak. Şuanda yönetim kurulunun ibra söz konusu değil” dedi.

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...