“Halk Kütüphaneleri, e-devlete açılan birer kapı”

1 Mayıs 2014 18:45

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, “Kütüphane Türkiye Projesi”nin pilot uygulamasına ilimiz Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi’nin de dahil olduğunu belirterek,

Projenin hedefinin; Bilgi ve İletişim Teknolojileri imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde ücretsiz BİT eğitimlerinin verilmesi olduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili olarak, dün saat 16:00’da Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük ve Prof Dr. Ahmet Çelik tarafından kütüphane personeline yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kılıç; “Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülmekte olan “Kütüphane Türkiye Projesi”nin Pilot Uygulamasında İlimiz Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi de bulunmaktadır.

Sözkonusu proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer “kapı” olması, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde ücretsiz BİT eğitimlerinin verilmesi, kütüphane çalışanlarının birer BİT eğiticisi haline getirilmesi ve bu çabaların sürdürülmesi konusunda proje savunucusu olarak yetiştirilmesi projenin temel hedeflerindendir” dedi.

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...