THK 89’ncu yaşını kutladı

1 Mayıs 2014 18:47

Türk Hava Kurumu’nun 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle 30 Nisan Çarşamba günü Isparta’da ‘Gökyüzü Şenliği’ adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Meteorolojik şartların müsait olmaması nedeniyle havacılık gösterileri iptal edilirken, Hükümet  Alanı’na konuşlanan THK’nin tam donanımlı tanıtım tır’ı;  Vali Vahdettin Özkan, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Cömert, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ve çok sayıda davetlinin katılımı ile ziyarete açıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan THK Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar, bu yıl THK’nin 89. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek, ‘kurumumuzun amacı Türk Gençliğine havacılığı sevdirmek ve benimsetmektir. Bu amaçla 16 ili kapsayan ve Gökyüzü Şenliği adını verdiğimiz etkinliklerin Isparta bölümünü başlatmış bulunuyoruz. Katılımlarından ve yakın desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, tüm daire müdürleri ve davetlilerimize kurumum adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.’ dedi.

Daha sonra konuşan Vali Vahdettin Özkan ise kamu yararına faaliyet gösteren bir kuruluş olan Türk Hava Kurumu’nun yurt geneline yayılan faaliyetlerini büyük bir memnuniyetle izlediklerini kaydederek, ‘Havacılık alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren THK’yı ve bu çalışmalara emeği geçen bütün yetkililerini kutluyorum. Isparta’daki tanıtım etkinliklerinde de başarılar diliyorum. ‘ diye konuştu.

Daha sonra THK Genel Başkanı Osman Yıldırım tarafından gönderilen, teşekkür plaketi Vali Özkan’a, Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar tarafından takdim edildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra tanıtım tır’ı vatandaşların ziyaretine  açıldı. Akşam saatlerine kadar süren tanıtım sırasında çok sayıda vatandaş ve öğrenci gurubu tanıtım tır’ını ziyaret etti. Hava durumunun imkan verdiği durumlarda radyo kontrollü model uçak gösterileri yapıldı. Etkinliklere 14 görevli katıldı.

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...