Devlet Hastanesinde MHRS birimi oluşturuldu

2 Ekim 2012 18:35

Alo 182 hattının ücretli olduğu anlaşılınca, Isparta Devlet Hastanesinde MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) birimi oluşturuldu.

Hastane yönetiminden konu ile ilgili yapılan açıklamada MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: “

Hastanemiz danışmasında oluşturulan birime başvurarak ücretsiz olarak istediğiniz gün ve istediğiniz kliniğe randevunuzu  alabilirsiniz. 

Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında daha kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için MHRS randevularının daha kolay alınabilmesinin önünü açmak için hastanemizde MHRS birimi oluşturulmuştur. 

Halkımızdan geri dönüşlerde MRHS ile randevu alma ile ilgili en büyük etkenlerden birinin Alo 182 hattının ücretli olduğu anlaşılmıştır. Bu amaçla hastanemizde MHRS randevuları verilmeye başlanmıştır. Ayrıca tüm hastalarımız ispartadh.gov.tr  internet adresinden de hastanemizden istedikleri doktor ve istedikleri gün için randevu alabileceklerdir. MHRS randevulu hastalara hastanemizde öncelik hakkı tanınacak ve sıra bekletilmeden muayene işlemleri sağlanacaktır. 

Hastalarımız bu sistemde en fazla 30 gün sonrası için randevu alınabilmektedir. Randevuların Alo 182 hattı MHRS birimi veya internet üzerinden iptal edilebilmektedir.

Vatandaşlarımız istedikleri takdirde Alo182’yi de arayarak randevu alabilirler.

Alo 182 hattı özellikle il dışındaki hastanelerden randevu almak için çok kullanışlıdır.

Hastanemiz danışmasında oluşturulan birime başvurarak ücretsiz olarak istediğiniz gün ve istediğiniz kliniğe randevu alabilirsiniz. Böylece polikliniklerde sıra beklemeden işlemlerinizi daha kolayca halledebilirsiniz. Hastanemizde danışma birimimizde oluşturulan MHRS birimi ile polikliniğe gelen hastalarımıza bilgisayar üzerinden sekreterlerimiz aracılığıyla randevu verilmesi işlemine başlanılmıştır. Böylece örneğin 10 gün sonra kontrole gelecek olan bir hasta kontrol günü için birimimizden ücretsiz randevu alabilme imkanı sağlanmıştır.  

MHRS NEDİR?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. MHRS'NİN AMAÇLARI NELERDİR?

* Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

* Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

* MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

RANDEVU NASIL ALINIR?

** ALO 182 aranarak;

* Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.

* 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

* Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

* Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

** Web'den;

Sırasıyla yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir: * Hastanemizin web adresi olan www.ispartadh.gov.tr adresinden online randevu linki seçilerek giriş yapılır.

* ‘Randevu al’ butonu tıklanır.

* T.C Kimlik Numarası ve şifre oluşturulmamışsa oluşturulur. Daha önceden oluşturmuş olanlar aynı şifreyle sürekli giriş yapabilirler.

* Muayene olmak istediğiniz il tercili yapılır. 

* Muayene olmak istediğiniz hastane tercihi yapılır.

* Muayene olmak istediğiniz branş tercihi yapılır.

* Muayene olmak istediğiniz hekim tercihi yapılır.

* Kaydınızı son kez kontrol edip tamam butonuna basarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hastanemiz MHRS Biriminden:

Hastanemiz MHRS Biriminde görevli sekreterler aracılığıyla muayene olacağınız hekim, muayene olacağınız günve saati görevli sekretere belirterek randevunuzu ilgili birimden alabilirsiniz.

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

ALO 182 aranarak;

* Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az yarım saat önce yapılmalıdır.

* 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

* Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Webden randevu iptali;

* MHRS Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

* Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.

* Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.

NOT: Vatandaş öncelikle hastanede (MHRS) Hasta Kabul standında giriş işlemleri yapacağından yeterli bir süre önce (örn. 10-20 dak. önce) hastaneye gidilmelidir.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...