Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibi Huzurevi´ni ziyaret etti

2 Ekim 2012 18:35

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Huzurevi’ni ziyaret ederek, yaşlılara hediyeler verdiler.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Meral Kişioğlu, amaçlarının huzurevlerinin senede bir gün değil, her zaman hatırlanarak ziyaret edilmesi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Dünyada insanlar daha uzun yaşamakta, oranları azalmakta ve yaşlı nüfus sayısal olarak artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşlılar gününde de Halk Sağlığı Müdürlüğümüz olarak yaşlılarımızı ziyarette bulunduk. Yaşlılarımızla hoşça vakit geçirerek onlara kurumumuzca aldığımız hediyelerimizi verdik. Amacımız huzurevlerinin senede bir gün değil her zaman hatırlanarak ziyaretlerin yapılmasıdır.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri

arasındadır. Unutmayın ki bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır.

Peygamber efendimizin de dediği gibi’ Herhangi bir genç yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Cenab-ı Allah’ta yaşlılığında ona hizmet edecek kimseler takdir eder.(Tirmizi, Birr,75) Hadisi Şerif

Atatürk de "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur." demiştir.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...